Creative of the day: Bill Tikos


Data publicării: 22/07/2011

Text de Zenaida Tataru

Daca vorbim despre creativitate practica, trebuie sa vorbim si despre Bill Tikos. De asemenea, daca ne referim la surse inspirationale, colectii de fotografii care te fac sa uzezi butonul de “Like”, sau pur si simplu elemente ale vietii cotidiene prezentate in forme care te-ar putea convinge de existenta realitatilor paralele, atunci cu siguranta merita sa investim cativa neuroni in descoperirea fenomenului The Cool Hunter.

Bill Tikos este cel care, in 2004, pornind de la ideea de a celebra creativitatea in toate formele ei moderne de manifestare, fondeaza site-ul www.thecoolhunter.net. Acesta va deveni in timp cel mai citit site de cultura si design, ajungand pana la 1,5 milioane de vizitatori pe luna, iar in 2007 si 2008 va castiga premiul Best Culture Blog la Webblog Awards.

Cum functioneaza? Vanatorul strabate lumea in lung si-n lat, cu obiectivul aparatului foto gata sa captureze oricand cele mai interesante manifestari ale creativitatii umane in domenii precum arhitectura, design, arta, muzica, moda sau advertising.

Pe ce principiu se bazeaza? The Cool Hunter nu vrea sa stabileasca sau urmeze trend-uri. Este o colectie a frumosului, care iti aduce colturi nebanuite ale Planetei pe acest mic ecran numit monitor, pentru ca tu sa iti inspiri propria creativitate sau sa ramai conectat la imaginatie.

Mai nou, Bill Tikos a infiintat ACCESS Agency, care duce mai departe actiunea de a cauta idei, la actiunea de a crea idei, cu scopul de a “injecta o noua viata in orice brand”.

Cu toate aceste realizari de apreciat, Bill Tikos, dincolo de imaginea de Coolhunter, este un om simplu,  care s-a pastrat departe de o viata mondena sau prea mediatizata, un om care, dupa cum el insusi afirma intr-un interviu, considera patul cel mai important lucru dintr-un hotel si un om caruia ii place sa se trezeasca intr-un nou oras fara prea multe planuri si sa hoinareasca pe strazi pana descopera ceva interesant.

Acum, mai util decat alte cuvinte in plus, ar fi sa iesim la “vanatoare” si sa lasam imaginile sa isi spuna povestile. Enjoy!

http://www.thecoolhunter.net/

sursa foto