La mulţi ani, Ziua internaţională a Cărţii!


Data publicării: 23/04/2012

Nu contestăm și nu încercăm să explicăm motivele care au dus la apariţia unor “sărbători” internaţionale cu totul neobișnuite. Dacă ne amuză Ziua internaţională a somnului, sau Ziua working naked day, cu atât mai mult ne bucură să existe și o zi a cărţilor.

Chiar astăzi, 23 aprilie, se sărbătorește Ziua Internațională a cărții și a drepturilor de autor, organizată de UNESCO din 1995 în scopul promovării lecturii, publicării și a drepturilor de autor.

Tot astăzi, în caz că sărbătoriţi trecând pe la bibliotecă, puteţi lăsa celui care vă împrumută cărţi un bileţel (ca să păstrăm liniștea:) cu “La mulţi ani!”, pentru că 23 aprilie a fost declarată și “Ziua Bibliotecarului din România”.

Dacă nu ajungeţi la bibliotecă, nu-i bai, sigur găsiţi o carte din care să citiţi. Măcar azi. Se găsesc la toate colţurile și dacă tot e ziua lor, să ne facem timp să le mai băgăm în seamă.

Si pentru că bibliotecile sunt un spaţiu aparte și întotdeauna fascinant, avem de la webcultura o listă de 11 dintre cele mai frumoase biblioteci europene.

Noi adăugăm și Biblioteca Fundaţiei Friends For Friends, care tinde să devină cea mai mare bibliotecă de inovaţie din România. O bibliotecă cu chip simpatic și conţinut de peste 1400 de titluri din domeniile economiei și comunicării cunoașterii, care și-ar dori ca în fiecare zi să sărbătorim măcar Ora Cărţilor.

P.S. La mulţi ani, Bela, our Book Keeper! 🙂