Sfârșit de an, între cărți și prieteni


Data publicării: 20/12/2010

Sunt două lucruri care ne fac Biblioteca fericită: cărțile noi care-și găsesc adăpost pe rafturile ei și oamenii veniți să le cereceteze, să le răsfoiască. S-a întâmplat ca în ultimul timp să avem parte din plin de amândouă, ceea ce înseamnă că BFFFF își încheie anul cum nu se putea mai bine.

V-am lăsat mai demult să aruncați o privire la câteva din noutățile noastre dar, pentru că aveam mult mai multe decât puteam cuprinde, ne-am chemat prietenii în Caffffe Creativa, față în față cu rafturile doldora de bunătăți livrești. Într-o seară de vineri, la un ceai cald și-o muzică bună, un grup de admiratori secreți au decis să nu mai fie așa secreți și să-și dea în vileag planurile legate de BFFFF: să vină cât mai curând să se aboneze, să împrumute muuulte cărți în 2011, să fie spectatorii primei seri de film organizate la Caffffe Creativa (mai multe despre asta veți afla anul viitor)

Pentru că ne-a plăcut să avem oaspeți, și pentru că, pe lângă cele 400 de cărți noi, ne-am înnoit și cu două eBook readere pe care am vrut să le arătăm lumii, luni, 13 decembrie, am vernisat Biblioteca Fundației Friends for Friends. Prieteni, abonați, bloggeri, colaboratori, toți oameni iubitori de carte, ne-au încălzit sufletul cu entuziasmul lor și ne-au promis să ducă mai departe vestea lansării BFFFF. În plus, ne-au ajutat să ne îmbogățim rafturile punând o recomandare de lectură, o dorință de carte, pe peretele nostru. Le mulțumim tuturor pentru timpul petrecut la Bibliotecă și, mai cu seamă, pentru cuvintele frumoase pe care le-au scris. I-am citit bucuroși pe Hoinaru, Auraș, Elena Cîrîc, Ariel Constantinof și pe prietenii de la RomâniaPozitivă.

Dacă nu ne-ați vizitat încă, vă așteptăm în 2011 cu poftă de citit. Până atunci, cam așa arată sfărșitul de an pentru Biblioteca FFFF: