The new fish in the pond – Pe spatele servețelului


Data publicării: 10/03/2010

De când nu ai mai folosit creionul și hârtia pentru a despica firul în patru și a găsi raspunsurile la întrebări? Probabil că de mult timp … nu-i nimic.

În biblioteca noastră găsești acum cea mai nouă apariție editorială Publica, care te învață – după cum ne spune Dan Roam, autorul – „Cum să rezolvăm probleme și să vindem idei prin desene. “Pe spatele servețelului“.

Pe principiul “viața bate filmul”, desenul bate grafica computerizată. Argumente avem destule; noi îți dăm trei, pe restul te lăsăm să le identifici singur:

  • este mult mai ușor să creezi și să modifici un desen pe hârtie decât pe calculator
  • desenul de mână are un impact mai mare decât schemele impersonale; oamenilor le place să se uite la desenele făcute de alții – sunt spontane, prietenoase și nu intimidează, așa cum o fac graficele laborioase
  • de multe ori calculatorul nu iți oferă exact instrumentele de care ai nevoie ca sa iți schițezi ideea.

Ideea cărţii e simplă: dacă ai un creion şi o bucată de hârtie, te poţi descurca în hăţişul lumii de afaceri.” – Publishers Weekly

Daca nu știi să desenezi, nu trebuie să te sperii – o spune tot Dan Roam. Nu trebuie să ai talent la desen pentru a-ți pune pune ideile pe foaie, ele nu trebuie reprezentate minuțios, ci simplificat și intuitiv. Oricine poate să deseneze o schemă de tip problemă-soluție fiindcă pentru acesta este nevoie doar să ai gândire vizuală, iar noi credem cu tărie că asta au toți oamenii.

“Plasați strategic, în fiecare bucătarie, a fiecărei afaceri, Pe spatele servețelului. Puneți la loc de cinste, în fiecare bufet, al fiecărui antreprenor care se respectă, Pe spatele servețelului. Pentru rezultate sățioase, adăugați Pe spatele servețelului în fiecare cămară de business unit.”- Sorin Trâncă, Creative Director FRIENDS Advertising, încântat partener al acestui titlu excepțional.

Așadar, Pe spatele servețelului te invită la un ceai dansant cu foaia și creionul. Numai voi trei, petrecerile private sunt mereu inspiraționale.