Creative of the day: Sorin Bechira


Data publicării: 20/11/2010

Nascut la 6 decembrie  1978 la Timisoara, Sorin este un designer multimedia care in cei peste 10 ani de experienta în domeniu, si-a propus sa ridice si sa provoace standardele designului grafic romanesc prin aproape toate formele sale:  identitate de brand, digital mattepainting, ilustratie si manipulare digitala de imagine, design de font si micrositeuri.

Dupa ce a absolvit liceul “Henri Coanda”  cu specializarea  informatica aplicata, a urmat cursurile Universitatii de Vest din Timisoara, specializarea Tehnici Audio – Video si Multimedia unde a obtinut si o bursa de studii in specializarea “Internet Learning Environment” in cadrul Facultatii de Stiinţe din Oulu, Finlanda. In paralel a lucrat ca freelancer multimedia designer cu diferite companii locale. In scurt timp dorinta de aprofundare a studiilor de design l-a indemnat sa urmeze cursurile Universitatii de Vest din Timisoara, specializarea Design Grafic, pe care a absolvit-o cu bursa de merit in promotia 2005. Si-a terminat cariera de freelancer angajandu-se designer multimedia la studioul timisorean de design X3 Studios unde lucreaza si in prezent ca si Creative Director.  Cu echipa X3 Studios a ridicat standardele designului grafic romanesc si acest lucru a fost confirmat de premiile internationale (Rebrand100, FWA, Eulda, Wolda, Digital Artist Awards, CG Society, CG HUB, 3D Total şi CG Arena) si de cele peste 30 de carti de specialitate in care sunt publicate lucrarile sale; dintre acestea, amintim cateva: Los Logos, Logolounge, Expose, Design and Design, Type Player, A Homage to Typography, Visual Language for Designers, The Big Book of Contemporary Illustration, etc.

Dar Sorin este si Creative Director in comunitatea de arta digitala SlashTHREE, unde, pe langa promovearea artei digitale, sustine si participa in proiecte cu caracter umanitar (Help for Haiti, Designers Against Child Abuse, Design for Chile, Font Aid IV).

Tot impreuna cu SlashTHREE, va fi primul roman care va vorbi in calitate de invitat la festivalul internaţional OFFF 2011 festival. De peste 10 ani, acest festival promoveaza arta digitala si designul experimental la cele mai inalte standarde, iar Sorin va avea onoarea sa fie pe scena cu designeri consacrati ca Stefan Sagmeister, Erik Spiekermann, Alex Trochut, Joshua Davis, Si Scott si studiouri precum Ars Thanea, Umeric, PostPanic, Hello Monday, Dentsu.

De aproape doi ani, Sorin este membru al KDU (The Keystone Design Union), uniune care promoveaza cei mai buni designeri grafici, artisti vizuali si muzicieni, exponenti de baza ai artei digitale din intreaga lume.

Pe viitor isi propune sa creeze cat mai multe lucrari in colaborare cu artisti vizuali sau designeri nu doar pentru a crea si experimenta noi modalitati de expresie vizuala, ci si pentru a crea punti de conexiune cat mai diverse intre domeniile comunicarii vizuale.

Motto-ul lui Sorin: Never stop experimenting! Be restless, be a perfectionist, but always be a dreamer!