TED Global si ”The Stuff of Life”


Data publicării: 14/07/2011

Complexitatea naturii umane este fascinanta, uneori chiar misterioasa. In ciuda vastitatii de care constant  da dovada, TED si-a stabilit ca in 2011 sa ia viata cu ”chestiile” ei de coarne si sa-i dea de cap.

In consecinta, sub egida TED Global a aparut titlul ”The Stuff of Life”. De-a lungul intregii zile de 13 iulie am strans cam 70 de ”true knowledge seekers” aici in mansarda Caffffe Creativa de pe Brezoianu nr. 4 si am sorbit cunostinte de la oameni precum Mark Pagel, Karol Boudreaux, Misha Glenny, Mikko Hypponen, Jae Rhim Lee sau Pamela Meye.

I-am auzit vorbind despre ”chestii” ca particularitatile cancerului, rebelii internetului, am fost educati in arta detectiei de minciuni, am realizat cat de importanti au fost neandertalii in evolutia omului sau ce se intampla in culisele trial-urilor pentru produsele medicale. In momentele de respiro am ascultat-o pe Eddi Reader ametindu-ne cu note de duh, l-am vazut pe Joe Castillo spunand o poveste in nisip si, nu in ultimul rand, am lasat-o pe Alice Russell sa ne trimita furnicaturi pe sira spinarii cu vocea sa ca mediant.

Am ajuns la concluzia ca viata cu problemele sale a capatat atat de multe ramificatii incat nu mai este vremea unui singur erou. ”Chestiile” sunt cele care ne fac timpul petrecut pe batranul Pamant deopotriva greu si minunat.  Am intrat in era ”Hero & co.”, iar TEDsterii stransi aici in mansarda CAFFFFE CREATIVA au plecat cu noi legaturi neuronale, gata sa fie adaptate in aventurile lor.

Sursa foto

Mulțumiri

Nu ne putem abtine. Trebuie sa ne aratam recunostinta fata de cei care ne-au făcut experienta TED atat de placuta. Ne place sa fim personali, asa ca:

Fitto Cafe: Cafeaua n-ar fi mers pe burta goala. Sa fi inceput ziua fara croissantul sau iaurtul personalizat ar fi fost pacat. Multumim pentru libertatea alegerii.

Illy: Cine bea cafea de dimineata, departe ajunge. Si asa a fost. Multumim ca ne-ati trezit. Fara voi, discutiile de la cafea nu s-ar fi intamplat.

Danone: Echipa pe care ati facut-o cu FITTO CAFFE ne-a bucurat dimineata. Multumim pentru un start sanatos al zilei.

The Kitchen: Suntem recunoscatori pentru selectia diversa de mancaruri cu care ne-ai delectat la pranz. După un polonic, doua, o cafea si o vorba, cu mai mult drag ne-am uitat la ecranul imens cum TEDsterii ne hipnotizau.

Heineken: Ati aparut la tanc. La sfarsitul pauzei, ne-am luat berea si ne-am asezat cuminti in scaune. Neurochirurgie si Heineken, combinatia perfecta. Multumim.

 Bacania Veche: Multumim pentru vin si negrese… pentru voia buna cu care ne-ai acoperit la sfarsit.  Iubim discutiile cu oameni interesanti, in locuri propice, totul cu lichidul alb, rosu sau roz in mana stanga.

InCub: Multumim pentru idei si intregul ajutor in procesul de organizare a live streaming-ului TED.

Spazio Studio: Fara  voi am fi stat în picioare. Multumim pentru instrumentele de sezut si aerul boem pe care acestea le-au dat in CAFFFFE CREATIVA.