Ciorne 2.0 – Showroom de idei în dezvoltare


Data publicării: 02/07/2012

Din punct de vedere fizic, un desen sau un text are o valoare infimă. O foaie și un creion te duce la câțiva lei, per total. Frumusețea e cum se transformă un lucru atât de ieftin (și teoretic lipsit de valoare) într-un proiect care ar putea schimba lumea.

O ciornă. Atât e nevoie la început. Un vis transpus pe o hârtie. De aici drumul până la rezultat este lung și sinuos iar, de multe ori, are o poveste pe măsură. Ciorne 2.0 pe asta se axează. În spatele fiecărui proiect de succes sunt o groază de schițe, mâzgăleli și foi mototolite. Ele dau direcție și pun totul în perspectivă. Dau o privire de ansamblu și detaliile de care ai nevoie să crești o idee.

Visezi. Schițezi. Faci.

Pare simplu, dar această călătorie a ideii până la rezultatul finit are nevoie de o educare și aici apare motivația Expoziției Ciorne 2.0 – află cum se crește o idee. Cum trebuie ea modelata și transformată până ajunge la un rezultat rafinat. Un produs finit. Ciornele se învață, la fel ca orice altă activitate.

Ciorne 2.0 va fi un showroom de dezvoltare a ideilor, un ghid de creștere a gândurilor. Cum apar ele, cum le dezvolți, care dispar și care ajung să aibă parte de succes? Aflați cum au făcut-o alții în Ciorne 1.0 și vă promitem un know-how mai cuprinzător în septembrie la Ciorne 2.0.

Gândiți-vă la ciorne ca la o expoziție de nud, unde proiectele sunt specimenele perfecte din gama lor. Vezi cum sunt făcute sau care e construcția. Eventual îți oferim și o radiografie să vedeți ce se întâmplă pe dinăuntru.

Așa că dacă știi de vreun proiect remarcabil, mâzgăleală sau vreo foaie mototolită care a schimbat lumea, trimite-ne un mail cu ciornele sau propunerile tale. Suntem deschiși la orice nebunie 🙂 Intră AICI și vezi ce s-a întamplat anul trecut cu colecția de oameni și idei în devenire. Tot aici poți să ne lași propunerile pentru versiunea 2.0. Apropos de asta, Ciorne 2.0 își începe aventura în septembrie și, la fel ca și anul trecut, o să se plimbe câteva luni prin tot Bucureștiul.

Mulțumim nașului nostru, Administraţia Fondului Cultural Naţional, pentru susținere și ajutor.