Despre oameni si ciorne – STUDIOPLOT


Data publicării: 04/10/2012

Ne plac la nebunie momentele când găsim proiecte care lucrează din alte perspective. Așa a apărut STUDIOPLOT în peisajul Ciorne 2.0. Ei au transformat în mobilier tuburile de carton care vin cu un stoc de hârtie. Ce încercăm să spunem este că toate centrele de printare au aceste tuburi, dar le aruncă.

Ideea este atat de simplă încât nu a venit nimanui, până acum.

“Am vazut în aceste tuburi mult potențial. De la prima rolă de hârtie care s-a terminat, când am deschis centrul de printare în octombrie 2007, am decis să le păstrăm. Ne place și ne motivează a refolosi în mod creativ. Atât tuburile de carton cât și capacele lor din plastic. Așa că am început să le depozităm, neavând încă un design clar pentru obiectele pe care urma să le facem. Și așa au trecut 3-4 ani, timp în care s-au adunat suficient de multe cât să ne permită să ne jucăm cu diferite variante de prindere și asamblare. Prin toamna lui 2010 stocul crescuse chiar mai mult decât aveam spațiu și abia atunci ne-am pus problema – hai să facem totuși ceva cu ele.

Nu voiam să facem încă un obiect reciclat care să nu își găsească locul. Ne doream să își găsească locul în primul rând la noi, la noi în centrul de printare, să fie de-al casei, însă nu îl “vedeam” în amenajarea spațiului curent.” spune Adrian Ibric, managing partner STUDIOPLOT.

Primul a fost designul unei mese de care aveau nevoie pentru un nou sediu, iar din acel moment lucrurile au început să capete formă. Asta nu înseamnă ca discuțiile pe design și funcționalitate nu se întindeau pe ore întregi.

Noi ne entuziasmăm de fiecare dată. Totul începe cu discuții aprinse – cum să fie, de ce așa, de ce nu altfel, unul vrea într-un fel, altul vrea invers. Mircea, specialistul tehnic, se ocupă de tranformarea tuburilor și gândea modele cât mai complicate, dar mie îmi plac cât mai simple și cât mai utilizabile (nimic în plus dacă nu e nevoie). Florin încearcă să medieze dar pentru ca a prins și el virusul designului minimalist, e de multe ori de partea mea. În timpul lucrului, de multe ori, schimbăm forma din mers, cautând proporția perfectă sau utilitatea maximă.” continuă Adrian.

Acum, La STUDIOPLOT OFFICE este în lucru un proiect mamut, un corp care se întinde pe toată suprafața unui perete. Deocamdata e doar cadrul gata dar mobila e folosită deja pentru depozitarea altor hârtii, cutii și topuri.