CFS pentru companii

CREATIVE FITNESS STUDIO ACCELEREAZĂ CREATIVITATEA ECHIPEI ȘI ORGANIZAȚIEI TALE

De la intervenţii rapide de 1-3 ore la soluţii complexe de până la 12 luni, facilităm accesul echipei tale la cunoștințele și abilitățile de care aveți nevoie. Vă învățăm să stăpâniți procesul creativ pentru a găsi cu ușurință soluțiile inovative pe care le căutați.

Procesele de învățare și facilitare pe care le propunem sunt inspirate din științele comunicării, advertising, jurnalism și alte industrii creative. Le-am adaptatpentru piața din România lucrând îndeaproape cu specialiști în comunicare, resurse umane şi psihologie.

Rezultatele metodologiei Creative Fitness Studio au fost validate de cei peste 500 de participanți care au lucrat cu noi, confirmându-ne că programul îi ajută să-și atingă obiectivele prin soluții inteligente și energizante. Împreună am trecut de la “e greu, nu se poate” la “hai să vedem cum se poate”.

CFS-companii

Ce rezolvăm?

“N-am timp să gândesc”, “Pierdem mult timp în ședințe”, “Oamenii nu sunt motivați”, “Pierdem din vedere imaginea de ansamblu”, “Nu se colaborează suficient în echipă”, “Avem nevoie de idei bune, repede” – sunt exemple de probleme pe care participanții le-au rezolvat alături de noi.
Ar mai fi:

Dezvoltarea și operaționalizarea strategiilor
Fie că vorbim de a dezvolta noi strategii sau de a le traduce pe cele existente în acțiuni concrete, structura proceselor noastre vă ajută să exploatați la maxim inteligența grupului, să acoperiți o plajă de cercetare mai largă, să integrați informații din domenii conexe, să înmulțiți baza de idei de la care porniți și să le alegeți pe cele mai potrivite în funcție de resursele disponibile pentru implementare.

Gestionarea inovativă a riscurilor
Dezvoltarea metodică a creativității aplicate sporește atât abilitatea de a identifica și prevedea un număr sporit de riscuri, cât și abilitatea de a dezvolta un număr mai mare de strategii inovatoare de gestionare a acestora. Învingem prin volum.

Motivarea echipei
Pornind de la rezultatele unui chestionar de evaluare, recreăm legătura dintre individ și rolul său în organizație, ajutând participanții să se reconecteze la impactul pe care vor să-l aibă prin munca lor. Facilităm comunicarea între colegi astfel încât aceștia să dezvolte și să păstreze o atitudine constructivă în cadrul echipei.
Productivitate personală și de echipă
Clarificând obiectivele individuale / de echipă și folosind procesul creativ structurat, participanții își dezvoltă propriile mecanisme de prioritizare și creștere a eficienței pentru a se adapta eficient la presiunea timpului și la contextele de multitasking. Încurajăm membrii echipei să se sprijine unii pe alții în îmbunătățirea stilului de lucru.

Comunicare constructivă, în echipă sau cu clienții
Ajutăm grupurile să înțeleagă impactul stilului actual de a comunica în echipă sau cu clienții și să facă ajustările necesare în limbaj și comportament pentru a ajunge mai repede și mai ușor la obiectivele propuse.

Managementul stresului
Stresul este o reacție firească la presiune și la neprevăzut. Cadrele de gândire și acțiune pe care le propunem ajută participanții să reia stăpânirea pe contextul în care lucrează și să proceseze în mod structurat, cu mai multă ușurință presiunile și schimbările la care sunt expuși.

Cu ce rămâneți?

În urma unui program Creative Fitness Sutdio vă puteți aștepta la:

Multiplicarea ideilor și soluțiilor
Programele noastre nu vă ajută doar pe moment în generarea de idei, ci vă oferă instrumente practice și procese replicabile pentru a continua să “învingeți prin volum”.

Obiective clare și integrate
Pe parcursul intervențiilor noastre, participanții ajung să reformuleze obiective generice sau impersonale în propriul limbaj, mobilizându-și mai eficient energia de a le duce la bun sfârșit.

Alinierea înțelegerii în cadrul echipei
Facem loc pentru perspective diferite, învățăm să vânăm asemănări mai degrabă decât deosebiri și dezvoltăm un limbaj comun care ajută participanții să lucreze confortabil unii au alții.

Dezvoltarea unei culturi de echipă propice inovației
Inspirația, colaborarea și mentalitatea de prototyping sunt doar câteva dintre elementele esențiale pe care participanții noștri învață să le introducă în echipă pentru a crește nivelul de inovație în munca lor.

Cum lucrăm?

Dezvoltăm și personalizăm orice intervenție pornind de la obiectivul strategic al echipei cu care lucrăm. Nu alergăm pe bandă de dragul cauciucului, ci combinăm modulele care vă vor pregăti pentru sprintul sau maratonul pe care vi l-ațipropus.

Începem orice proces cu un chestionar care ne ajută să aflăm ce-i unește pe oameni, ce-iface să se trezească de dimineață, care sunt pasiunile lor și care este stadiul entuziasmului lor. De aiciîncepem să construim intervenții pe termen scurt, mediu sau lung care vă vor ajuta săintegrați în practica cotidiană:
atitudini și abilități utile în procesul de creație și drumul spre inovație,
decizii strategice și valori organizaționale,
proceduri și tactici necesare pentru atingerea obiectivelor propuse.

Alături de clienții noștri, am dezvoltat programe folosind următoarele module:

1. FORMARE

(module concentrate pe învățare, dezvoltarea unor noi abilități, integrarea unori noi instrumente)

  • Gândește ca un designer(Creative Fitness Studio clasic)
    Metodologia design thinking îmbină empatia pentru contextul problemei, creativitatea în generarea de insight-uri și soluții și raționalitatea în a analiza și a potrivi diversele soluții în contextul care a generat problema. Participanții vor învăța să dezvolte soluții pornind de la nevoia reală a utilizatorilor, sprijinindu-se pe o plajă largă de cercetare și idei, deprinzând un proces structurat pe care îl pot replica cu ușurință după atelier.
  • Înțelegerea și folosirea trendurilor(invitat: Andreea Vrabie, co-fondator IdeasLab & Creative Mornings Bucharest)
    Tendințele de piață sunt o sursă importantă de inspirație pentru inovație. Dar ele nu reprezintă nimic dacă nu le înțelegem cu adevărat și nu le aplicăm adecvat atunci când vrem să lansăm produse, servicii și campanii de succes. Acest atelier învață participanții să ‘dezpacheteze’ și să înțeleagă structurat tendințe cheie, cât și să le aplice pentru a dezvălui potențialul de inovație pe care îl oferă business-ului vostru.
  • Scriere creativă& comunicare internă(invitat: Florin Iaru, poet, Vera Ion, dramaturg sau Mona Dîrțu, jurnalist)
    Exersăm scrisul cu markerul, creionul sau pe laptop, dezvoltând originalitatea abordării, claritatea exprimării, viteza de editare, consecvența exprimării și organizarea textului. În același timp, înmulțim ideile de subiecte pentru comunicate de presă, newslettere sau memo-uri interne, adverotriale, value proposition-uri, acțiuni de CSR sau programe interne pentru care se dorește un ecou mai bun, produse și servicii care urmează să facă subiectul unei campanii de marketing.
  • Storytelling organizațional
    O tehnică de consiliere și facilitare în premieră în România, storytelling-ul organizațional te ajută să găsești poveștile care inspiră echipa și care modelează cultura organizației voastre. Înveți să le construiești și să le transmiți pentru a conecta partenerii și angajații la strategia ta de dezvoltare.
  • Gândire vizuală
    Dacă “o imagine face cât o mie de cuvinte”, închipuie-ți cum ar fi să refomulezi liste lungi și plictisitoare de bullet-uri în postere și infografice pe care oricine le poate înțelege dintr-o privire. Gândirea vizuală nu dezvoltă doar creativitatea echipei, ci și mărește viteza cu care participanții pot înțelege, transmite și lucra cu idei noi.

2. FACILITARE

(module concentrate pe a crește viteza și eficiența cu care echipa ajunge la consens, decizii, idei noi)

  • Ședințe și Procese creative (altfel de brainstorming-uri)
    Intervenim în ședințe strategice, operaționale sau de generare de idei pentru a ajuta participanții să integreze mai repede puncte diferite de vedere, să ajungă eficient la decizii și soluții agreate de întreaga echipă, să iasă din sală cu un plan de acțiune clar și cu motivația de a-l duce la bun sfârșit.
  • Cultură organizațională (modelare, adaptare, integrare)
    Echipă nou formată? Fuziune de companii? Angajați care au pierdut contactul cu valorile organizației? Intervenim pentru a traduce viziuni, misiuni și valori în comportamente și acțiuni concrete, orientate către rezultatele dorite.
  • Experiențe de echipă (altfel de team-building-uri)
    Credem că un weekend petrecut alături de colegi ar trebui să semene mai mult cu o experiență de festival decât cu ora de educație fizică. Pornind de la preferințele colegilor tăi, creăm un program flexibil care le permite participanților să interacționeze fluid și natural, îi expune la informații și exerciții din domenii creative interdisciplinare și sudează echipa într-un cadru relaxat.
  • Future Challenge
    Îmbinăm metodologiile de design thinking și lucru aplicat cu tendințele de piață pentru a-ți ajuta echipa să se proiecteze în viitor. Ideal pentru ședințe de strategie, generare de idei sau kick-off-uri, Future Challenge vă aduce o plajă largă de idei noi, cât și instrumente practice pentru a consolida cultura inovației în organizația voastră.

3. MENȚINERE

(module concentrate pe menținerea rezultatelor pe termen mediu și lung)

  • Programe pe termen mediu și lung
    Ne place să rămânem aproape de echipele cu care lucrăm și să ajutăm participanții să integreze ce învață alături de noi în munca lor de zi cu zi. Programele pe termen mediu și lung cresc capacitatea echipelor și organizațiilor de a păstra inovația la cote înalte.
  • Programe de excelență pentru talent pools
    Înțelegem nevoile specifice ale echipelor de talente din organizații, printre care se numără experiența îndelungată cu diverse forme de învățare și formare. Dezvoltăm programe de excelență care le aduc plusul de
    valoare de care au nevoie pentru a rămâne inspirate, energizate și performante.
    Consultanță in-house
    Petrecem timp în organizația voastră pentru a carta tiparele actuale de comportament și interacțiuni și a vă propune ajustări organice care pot economisi timp, energie și alte resurse.

4. INSPIRAȚIE

(module concentrate pe aport de informație din domenii multidisciplinare, prin speakeri inspiraționali)

Talk Show (un altfel de speech motivațional)
Comunitatea noastră numără peste 20 de profesioniști din domenii variând de la
antreprenoriat, strategie, media, tehnologie, work-life balance la culinar, iluzionism, artă sau psihologie. Pentru a oferi le oferi participanților o experiență dinamică, energizantă și relevantă pregătim speakerii introducându-i în universul organizației tale și moderăm discuția ca pe un talk show de televiziune.

Creierul Motivat
Psihologul Mugur Ciumăgeanu introduce participanții în tainele funcționării neuro-hormonale a creierului și îi învață prin exerciții practice să folosească biologia minții în avantajul proiectelorlor.

Arta Colaborării
Alături de Andreea Roșca, co-fondator Romanian Business Leaders, descoperim cum și-au consolidat antreprenorii români succesul prin parteneriate și învățăm care sunt principiile de bază pentru a dezvolta o cultură a colaborării în echipe și organizații.

Jocurile Muncii
Sandra Ghițescu a vorbit pentru prima dată despre dezvoltare personală prin joc la TEDx, în 2010. A rafinat de atunci un discurs care inspiră participanții să redescopere ce le stârnește curiozitatea și să folosească energia exploratoare a jocului pentru dezvoltarea profesională.

În funcție de nevoile și specificul echipei voastre putem mixa module existente sau dezvolta modulenoi din 4 categorii de experiențe de învățare: Formare (training / workshop / atelier), Facilitare (ședințe / team building-uri), Menținere (programe pe termen mediu / lung) și Inspirație (speech-uri inspiraționale / motivaționale).

Facilitatori

Vlad Tăușance

Consultant în strategii de comunicare, scriitor și trainer de creativitate aplicată. În ultimii ani a dezvoltat platforme online și strategii de comunicare pentru adiministrația publică, startup-uri, ONG-uri, multinaționale dar și pentru campania electorală a lui Klaus Iohannis. În prezent se implică în proiecte cu impact social în cadrul agenției People & People.

Sandra Pleșu (Ghițescu)

Trainer, consultant în comunicare, public speaker și networker activ în industrii creative. În ultimii 7 ani a dezvoltat proiecte de învățare pentru clienți ca Orange, Petrom, Unilever sau Grolsch și organizații ca Life After Work, Let’s Do It Romania, Impact Hub, lucrănd cu participanți de la studenți și entry level la management și antreprenori, din România, Austria și Marea Britanie.