Atelier de Notițe Vizuale

Atelier de Notițe Vizuale by Creative Fitness Studio

„Dacă o imagine face cât 1.000 de cuvinte, atunci imaginați-vă puterea unei imagini făcute din 1.000 de cuvinte bine alese.” – Adrian Popa pentru IQads 

Noi suntem aici să îți oferim intrumente care să te-ajute în tot ce faci anul acesta. Atelierul de notițe vizuale ușurează viața și munca managerilor, antreprenorilor, creativilor, trainerilor sau oricăror profesioniști care trebuie să înțeleagă și să explice idei complexe rapid și eficient.

Completează aici formularul de înscriere. Când se formează grupa, îi dăm drumul!

…sau adună o grupă de 13-15 colegi/prieteni și scrie-ne direct, la beatrice.weber@ffff.ro.

Închipuie-ți cum ar fi să poți reformula documente lungi și obositoare în postere și infografice pe care oricine le poate înțelege dintr-o privire. Gândirea vizuală nu dezvoltă doar creativitatea echipei tale, ci și mărește viteza cu care puteți înțelege, transmite și lucra cu idei noi.

 

Cadru teoretic

_MG_4851

Gândirea vizuală se referă la procesarea informațiilor folosind imagini mai degrabă decât cuvinte și este comună în aproximativ 60-65% din populația generală. În contextul în care suntem inundați zilnic de un volum uriaș de informații, devine din ce în ce mai important să deprindem noi practici care pot ajuta la filtrarea și integrarea elementelor esențiale.

Dintre aceste practici, „facilitarea grafică” este poate cea mai relevantă pentru contextul profesional, referindu-se la folosirea schițelor mari pentru a însoți un grup către un obiectiv. Inspirată din arhitectură, această disciplină îmbină cunoaștere din design, programare, artă și psihologie. Numită și „memorie explicită a grupului”, această practică s-a dovedit foarte eficientă în a sprijini învățarea și colaborarea, creând o amintire comună de durată.

Oricine poate deprinde această practică, nu este nevoie să „știi să desenezi”. Gândirea vizuală funcționează în simboluri, nefiind nevoie de imagini elaborate, adâncime sau perspectivă pentru a stimula asocieri. Puteți desena orice pornind de la forme simple (linii, cercuri, pătrate, triunghiuri, săgeți) și veți putea crește gradul de complexitate pe măsură ce avansați în practică.

Cui se adresează?

DSC_4184„N-am timp să gândesc”, „Pierdem mult timp în ședințe”, „Oamenii nu sunt motivați”, „Pierdem din vedere imaginea de ansamblu”, „Nu se colaborează suficient în echipă”, „Avem nevoie de idei bune, repede” – sunt exemple de provocări pe care practicile vizuale le pot adresa.

Gândirea vizuală te va ajuta să înțelegi și să explici mai repede și mai ușor informații, concepte și procese complexe.

„Pariul meu este că în 10 ani gândirea vizuală va fi probă la angajare. Puteți începe meditațiile de acum.” – Vlad Tăușance.

Cu ce rămâi?

Beneficiile esențiale ale gândirii și exprimării vizuale:

  • Crește implicarea: toți participanții contribuie cu asocieri sau sugestii de ilustrare, ceea ce crește implicarea și interacțiunea în cadrul întâlnirilor de lucru.
  • Crește retenția: pe lângă faptul că implicarea crescută ajută la memorare, gânditul în imagini permite reținerea unui volum mai mare de informații, cât și integrarea lor.
  • Omogenizează niveluri diferite de înțelegere: reprezentarea vizuală aliniază modele mentale și niveluri diferite de înțelegere într-o imagine comună, contribuind astfel la îmbunătățirea rezultatelor.
  • Reduce timpul necesar petntru a ajunge la o înțelegere comună asupra unei idei, a unui proiect sau obiectiv.Exercițiile și practicile pe care le înveți la workshop te vor ajuta, la nivel individual:
    • să sumarizezi intr-un mod vizual prezentările la care participi;
    • să ai un suport vizual cu ajutorul căruia sa prezinți mai departe informațiile pe care le-ai primit;
    • să îți pui bazele unui vocabular vizual;
    • să procesezi cu ușurință un volum mare de informații.

Investește cu cap

_MG_4834

315 euro/persoană/2 zile de training

Pentru 2, 3 colegi: dacă sunt doar câţiva colegi, înscrie-te la un atelier open. Când se formează o grupă, pornim!

Costul include locaţia (sufrageria FFFF), catering (coffee breaks şi lunch), materialele necesare pentru atelier.
Discount “Old Friend”: dacă ai mai participat la un atelier Creative Fitness Studio, ai discount 10% .
Susţinem ONG-urile: discount 20%

Cum lucrăm?

CFS-Gandire Vizuala

Programul este compus din 2 module:

  • Ziua 1 (9.30 – 17.30) – Abecedar vizual: saltul creativ de la text la imagini, caligrafie, forme de bază, context (culori, mișcare, scene),.
  • Ziua 2 (10.00 – 16.30) surse de inspirație și practici adiacente (colaj, moodboards), show & tell, tips & tricks pentru continuarea și îmbunătățirea practicilor, follow up.

Locație: sufrageria FFFF (str. Ion Brezoianu NR. 4, etaj 2)

FACILITATORI

Adrian Popa – Facilitator grafic. De 5 ani pune pe hârtie imaginea de ansamblu și ideile oamenilor, de la cei implicați în educația nonformală, la angajați din IMM-uri și companii mari, precum Bitdefender, OMV Petrom, Mobexpert și altele.

DACĂ VREI SĂ AFLI ȘI MAI MULTE...

Te invităm să citești interviul publicat pe IQads, despre cum a apărut și cum te poate ajuta acest program: „O schemă face mai mult decât 10 000 de cuvinte”