Despre proiect – wip

Insights


„In a Relationship” este un proiect parte din Campania Respectului, iniţiativa AVON de luptă împotriva violenţei domestice şi dedicat adolescenților din România.

In a Relationship pune accentul pe un aspect delicat și sensibil al vieții adolescenților din timpul liceului: primele relații de dragoste – ce le face să funcționeze și ce le distruge. Pentru a fi relevant pentru ei, am co-creat proiectul cu tineri, de la partea de metodologie, până la grafică și comunicare.

Misiunea proiectului este să facem liceenii mai conștienți privind abuzurile potențiale în cuplu și să prevenim violența din timpul liceului, sâmburele violenței domestice de mai târziu. Prin violență înțelegem abuzuri fizice, emoționale, psihologice, sexuale și cibernetice (online).

Lansat în septembrie 2016, proiectul In a Relationship a produs o cercetare națională pe aproape 1.500 de adolescenți, realizată de 10 cercetători de vârsta liceului (aici puteți răsfoi broșura), un atelier de ilustrație din care a rezultat o expoziție de lucrări realizate de liceeni, mai multe intervenții publice și un atelier interactiv pe care psihologi sau traineri îl pot susține cu grupuri de liceeni, pe tema abuzurilor relaționale, la care au participat până acum peste 500 de adolescenți din țară. Tot sub umbrela proiectului am realizat un Test de relație, din care 28.000 de tineri au aflat până acum dacă relația lor este una sănătoasă sau dacă au de-a face cu forme subtile de abuz.

În ultimii trei ani, prin toate fazele proiectului, am interacționat cu un număr mare de liceeni, de la care am aflat multe insighturi despre relațiile dintre ei, dar și cu părinții sau profesorii lor. Cu ajutorul psihoterapeutelor Silvia Guță și Andreea Găzdaru le-am adunat pe toate într-un caiet de lucru pentru adulții care vor să-i înțelegă mai bine pe oamenii din viața lor, fie ei adolescenți sau nu. Dacă ești printre ei, îți poți comanda caietul de aici.

O parte din ele pot fi găsite aici.