Creative Mornings Bucharest, ediția I // Monotremu


Data publicării: 31/01/2014

Ne-am început ziua cu prima întâlnire Creative Mornings Bucharest din România și deja ne gândim la următoarea ca la jucăria aia specială cu care ai voie să te joci doar de ziua ta sau când ai fost foarte cuminte. Măcar știm că întâlnirile astea vor avea loc o dată pe lună, iar pentru asta trebuie să le mulțumim prietenei noastre vechi, Andreea Vrabie, lui Stelian Dobrescu și Anei Grigoriu (LOOT), care au obținut licența programului pentru țara noastră.

Creative Mornings este o serie de întâlniri lunare pe diverse tematici, cu speech-uri de 20 de minute, dedicate comunităților de oameni creativi din toată lumea – au început în New York și acum se întâmplă în 65 de orașe all over the Planet.

Că tot am zis de jucării speciale, invitata acestei luni a fost Laura de la Monotremu, cu proiectul Minitremu. A venit cu autocarul de la Târgu Mureș pentru câteva ore să povestească despre cum își doresc (ea împreună cu Gabi) să aducă arta la îndemâna copiilor, “într-o încercare de a reconcilia prezentul cu viitorul”.

Probabil știți jucăriile pe care le fac, reinterpretări cu diminutive ale operelor lui Brâncuși: Măsuța Tăcerii, Micuța Coloană Infinită. “Sunt un mic omagiu adus artistului, dar şi o formă prin care cele două lucrări pot ajunge la îndemâna copiilor şi a celor care nu au uitat să mai fie copii.” Ce nu știți e că nu abordează proiectul ca pe un business, de aceea au și refuzat până acum propuneri de la investitori, deși producția jucăriilor este costisitoare și, mai ales, manuală. 🙂 Au început să le creeze pentru băiețelul lor, Luca, iar acum și-au dat seama că e un instrument educațional atât pentru copii, cât și pentru părinți și da, își doresc să găsească o soluție prin care să îl facă mai accesibil, dar fără să îi altereze spiritul artistic. Dacă vreți să aflați mai multe despre proiect și despre artiști, găsiți aici și aici și cu alte search-uri.

Ideea e că ne bucurăm să știm că o dată pe lună de acum încolo avem acces la niște întâlniri cu oameni de bine și creativi. Și mai sunt și gratis. Și chiar dacă încep cam de dimineață pentru dependenții de “Snooze” de la alarmă, e ok – primești o cafea și-o gustare, așa, de dezmeticire. Iar atmosfera e relaxată, cum ne place – pe prietenie.
Dacă vreți să participați la următoarea întâlnire trebuie să urmăriți din timp pagina de Facebook sau site-ul, ca să vă înscrieți și să prindeți locuri – evident, sunt limitate (la vreo 70 momentan). Și să fie și la mai mare, zicem!

P.S. Ne-am luat și cartea de colorat la care Monotremu a colaborat cu Dan Perjovschi“o introducere într-o lume pe care cei mai tineri o vor stăpâni într-un viitor nu foarte îndepărtat, o lume care, doar în funcție de imaginația, energia și resursele lor, va putea fi și arăta altfel.” Și ne cam place desenul ăsta:

 

Deci haideți și pe la noi, la Bibliotecă, unde peste 1500 de titluri din aria comunicării și economiei cunoașterii așteaptă să vă îmbrățișeze în culori, cu idei bune! 😛