Decât felicitări și mulţi ani de revistă!


Data publicării: 25/04/2012

Prietenii noștri cresc. Ajungem la momentul în care la fiecare întâlnire începem să ne jucăm pe subiectul “Mai ţii minte…?”, puţin nostalgici și puţin mai mult mândri.

Așa se întâmplă acum cu Decât o Revistă.

“O mică gaşcă de editori salariaţi şi sictiriţi” au scos, la un pahar, ideea unei reviste care să apară doar o singură dată, ca o demonstraţie pentru ei și pentru industrie, ca un manifest că “din respect pentru jurnalismul de calitate şi designul creativ poţi scoate o revistă care să te absoarbă”, spune Cristian Lupșa, editor.

Ei bine, această încercare a absorbit atât de mult publicul, încât a devenit un proces continuu, care ieri a împlinit 3 ani și 8 numere de revistă.

Dacă sunteţi curioși cum ar putea fi concentrată vizual “geneza” Decât o Revistă, găsiţi în barul Energiea de pe Brezoianu 4, un panou cu schiţe și primul număr al revistei – care ușor ușor capătă statutul de număr de colecţie. Panoul face parte din expoziţia Ciorne 1.0 – colecţie de oameni și idei în devenire, un proiect pentru care începem deja să pregătim varianta 2.0.

Şi dacă vreţi să faceţi parte și voi din mișcarea “Decât o Revistă”, cel mai bine e să îi consumaţi conţinutul – “reflectă şi explică, în cuvinte şi imagini, ideile şi obsesiile României de azi.” O găsiţi aici, cu Ada Milea privindu-ne de pe coperta ultimului număr. Iar dacă vă faceţi abonament, pe langă faptul că îi ajutaţi mult mai mult, primiţi și o brăţară de povestitor. 🙂 Enjoy!