Prinţesa FFFF şi aventurile din castelul suspendat din Brezoianu 4


Data publicării: 30/04/2013

A fost odată ca niciodată o prinţesă a creativităţii practice şi a inovaţiei, preafrumoasa FFFF.
Prinţesa trăia într-un castel suspendat – Mansarda FFFF – la poalele căruia curgea o terasă şi-un pub.
FFFF era cunoscută mai mult ca o prinţesă prietenoasă, dar ea îşi dorea să fie cunoscută pentru ceea ce îşi propusese: să schimbe lumea. Aşa că prinţesa se apucă să facă şi să dreagă tot felul de năzdrăvănii prin care să-i atragă pe oamenii din toate regatele industriilor creative.
A făcut mai întâi şi întâi un izvor al cunoaşterii – Biblioteca de Inovaţie – ştia că aşa îi va aduna la un loc pe oamenii cu sete de creativitate.
Apoi, după ce a reuşit să îi adune, prinţesa a vrut să le ofere mai mult. Aşa că a început să organizeze şezători, dar nu şezători de care auziţi în alte povesti, ci nişte şezători la care îţi poţi desluşi / upgrada creativitatea şi ideile bune. Prinţesa lucra, după cum îi plăcea să spună, cu “a bunch of specialists”, aşa că şezătorile ei au devenit Creative Fitness Studio, la care participa din ce în ce mai multă şi mai diversă lume, de la maseuri la corporatişti.
Asta o mulţumea nespus pe prinţesă, mai ales când primea câte un “Saru’mâna pentru AHA-uri!”.
Din când în când, prinţesa îşi acorda momente de răsfăţ, că doar era şi ea o prinţesă. Atunci făcea ce-i plăcea cel mai mult să facă: să citească.

Dar, într-o bună zi, citind întâmplări din afară regatului, şi-a dat seama că oamenii de acolo nu sunt atât de fericiţi ca cei din regatul ei. Iar acest lucru nu i-a dat pace până nu a încercat o nouă idee cu care să-i vină de hac. Inspirată de lordul Pulitzer de peste ocean, a înfiinţat un premiu de încurajare şi de responsabilizare a celor care scriu poveşti despre realitate – Premiile Superscrieri, non-ficţiuni care schimbă lumea. Şi uşor, uşor, a văzut cum lumea începuse, într-adevăr, să se schimbe.
Scurtă-i vremea să povestim acum toate încercările prinţesei – există o carte mai mare, cu pagini www, pe care o puteţi răsfoi chiar aici, de vă arde curiozitatea.
Prinţesa are, totuşi, de construit un regat şi neam nu vrea să recunoască cum că i-ar fi greu. Mai mult, a ajuns la dispute cu vistiernicul, care îi tot spune că vrea să facă prea multe, iar galbenii sunt prea puţini.

Dar noi ştim că şi voi sunteţi oameni de poveste şi v-ar plăcea să o ajutaţi pe Prinţesă, aşa că o să vă spunem exact ce puteţi face:
Completaţi un formular din viaţa reală, prin care să redirecţionaţi 2% din impozitul pe galbenii voştri, direct în povestea Prinţesei FFFF. Galbeni care oricum nu stau la voi, dar pot face rost de şi mai multe poveşti din castelul suspendat din Brezoianu. Ca să nu încălecăm niciodată pe-o şa…

 

sursa foto