Să începem revoluţia!


Data publicării: 23/02/2012

text de Roxana Farc, expertă în curiozitate

Nu e o invitaţie la o revoluţie în adevăratul sens al cuvântului, ci o invitaţie la schimbarea modului de gândire, a modului de percepţie şi, de ce nu, a stilului de viaţă.

E cunoscut faptul că ne mobilizăm mai repede în urma contactului cu experienţele altora. Parcă e mai uşor să ţii cont de un sfat când ştii că cel care ţi-l oferă a trecut prin ce treci şi tu. „Dacă el poate, pot şi eu.” Şi, pentru că sunt persoane care se trezesc cu pofta de a schimba ceva, sau unele care adorm cu acest gând, s-a născut revolution.is.

Cinci tineri, cu profesii diferite dar viziuni similare, au ajuns la concluzia că un singur lucru contează:  să-i inspiri pe ceilalţi. “We want you to wake up motivated and fall asleep fulfilled because you’re fearlessly giving your gifts to the world.

Pe Revolution.is articolele sunt postate în fiecare joi și au în centru una sau mai multe persoane care au sau au avut curajul să schimbe ceva. Poveştile publicate sunt neconvenţionale, de inspiraţie, au impact şi oferă celor care le citesc un dram de curaj, ambiţie şi voinţă.

Ryan și Josh, de exemplu, erau fericiții posesori ai unei case imense, mai plină de camere decât de oameni – după cum ei înșiși declară. Simbolic, aveau de toate; mai puțin timp și satisfacție. Așa că au „plecat” în căutarea fericirii, care a venit sub forma unui stil de viață minimalist, bazat pe acumularea de experiențe importante, nu de bunuri materiale: „Without growth, and without a deliberate effort to help others, we are simply slaves to cultural expectations, ensnared by the trappings of money and power and status and perceived success.” spun ei.

Oameni obişnuiţi realizează în fiecare moment cât de important este să faci ceea ce-ţi place sau să-ţi urmezi instinctul. Împărtășindu-și propriile experienţe îi ajută și pe alții să fie mai atenți, mai determinați. Jonathan a avut parte de job-uri pe aproape toate continentele, dar a realizat că oamenii pe care i-a întâlnit de-a lungul timpului sunt cei care i-au făcut  lumea să se miște. Coincidențele nu sunt coincidențe, crede el. Atâta vreme cât ești deschis față de persoanele pe care le cunoști, orizontul tău se extinde, oportunitățile apar negreșit, iar posibilitățile sunt infinite.

Amber Rae, Vivek Mayasandra, Vlad Georgescu, Neil Tan şi Tessa Zeng şi-au propus să publice astfel de poveşti pentru a motiva oamenii să se bazeze pe instinct, să spargă barierele care nu contează şi să îndrăznească să-şi urmeze visele. Și, da, Vlad este din Brașov. Momentan locuiește în San Francisco, a călătorit mult și se prezintă ca fiind interaction designer, călător și espresso aficionado.

Invitația e cât se poate de simplă: „Join us. Membership is free. And you deserve to be happy. You deserve to live a meaningful life, too!”

sursa foto