Turbulentele creeaza oportunitati pentru antreprenorii creativi


Data publicării: 07/03/2011

ANTREPRENÓR, -OÁRE, antreprenori, -oare, s. m. și f. Persoana care conduce o antrepriza. – Din fr. entrepreneur.

Aceasta este definitia cuvantului antreprenor, asa cum apare ea in DEX. Noi consideram ca este mult prea sumara pentru ce rol joaca antreprenorii in dezvoltarea si progresul societatii umane. Conform lui Cameron Herold, „definitia antreprenorului este <<o persoana care organizeaza, actioneaza si isi asuma riscul unei afaceri.>>”

Din pacate, la fel ca si creativitatea, antreprenoriatul nu este predat la scoala sau in universitati. Dimpotriva, scoala te invata sa fii avocat, doctor sau lucratorul perfect intr-o corporatie. Insa cine sunt oamenii care infiinteaza corporatiile?

Un lucru ciudat sesizat de Cameron Herold este ca parintii au tendinta de a angaja meditatori la materiile la care copiii performeaza in general mai slab. Dar de ce nu isi pregatesc acestia copiii la ce se pricep deja mai bine? Poate ca nu intamplator le e mai usor sa faca anumite lucruri, poate ca acela este talentul lor.

Aceasta prezentare in cadrul unei conferinte TED din 2010 este o pledoarie interesanta si plina de intelepciune despre importanta antreprenoriatului. Creativitatea este unul din ingredientele esentiale in antreprenoriat, fiind cel mai bun exemplu de a o folosi intr-un mod practic si util pentru oameni.

Cameron Herold este fondatorul BackPocketCOO, iar acum doi ani a fost cel mai bine cotat lector la programul de master antreprenorial al MIT. Mai multe despre el puteti gasi aici: http://www.backpocketcoo.com/.