In a Relationship

Despre proiect | Cercetare | Ateliere & intervenții InsightsCampanii | Broșura „Generația nevorbită” 


Testează-ți relația! o campanie de conștientizare a abuzului 

1 din 3 adolescenții cuprinși în studiul In a Relationship din iarna lui 2016 recunosc că au verificat mesajele de pe telefonul prietenului/prietenei fără să ceară voie.

La doi ani după cercetarea națională la care 1.500 de adolescenți din România au vorbit prima oară despre relațiile lor, îți propunem un test de relație care să scoată la iveală lucrurile despre care uneori nu-ți poți da seama singur: dacă ești într-o relație care riscă să devină toxică pentru tine sau pentru partener? Cum să eviți un rol de potențial abuzator sau abuzat în cuplul tău? Testul nostru te ajută să ai o privire mai obiectivă asupra propriei relații și să poți să identifici eventualele semnale de alarmă din cuplu.

Fiecare din cele 12 întrebări ale testului In a Relationship te confruntă cu o situație specifică de comunicare în relație. Spre deosebire de majoritatea testelor simple, îți oferă nu mai puțin de 7 variante de răspuns, pentru că ia în considerare nu doar modul în care reacționezi într-o situație, ci și motivele pentru care o faci. La final, rezultatele obținute îți spun mai multe despre felul unic în care comunicați în cuplul vostru, despre inteligența emoțională a relației voastre și despre cum puteți să vă respectați mai mult unul pe celălalt.

Testul a fost realizat de un psihoterapeut, pe baza rezultatelor cercetării In a Relationship și a informațiilor calitative strânse de la liceeni din România în cei 2 ani de proiect.

Tu ți-ai da parola contului de Facebook dacă ți-ar cere-o persoana cu care ești într-o relație?

Testul de relație este însoțit de o serie de patru spoturi, fiecare descriind o situație de abuz în relație. Primul spot pune accentul pe control, una dintre principalele forme de abuz în relațiile adolescenților, așa cum a reieșit din cercetarea In a Relationship. Campania video este dezvoltată și implementată de Friends \ TBWA Bucharest și își propune să aducă acest subiect delicat, care poate fi deseori confundat cu grija sau cu afecțiunea, în atenția a cât mai mulți adolescenți.

Ultimul spot din campanie ridică problema șantajului emoțional: In a Relationship – Eduard și Elena – #DrumBun

 

Primul spot din campanie, despre control: In a Relationship – Ana și Alex – #DrumBun 

Al doilea spot din campanie, despre revenge porn: In a Relationship – Mihai și Miruna – #DrumBun 

Al treilea spot din campanie, despre violența domestică: In a Relationship – Diana și David – #DrumBun 

***
In a Relationship” este un proiect parte din Campania Respectului, iniţiativa AVON de luptă împotriva violenţei domestice şi dedicat adolescenților din România.