Inovatia nu are valoare fara utilitate – interviu cu Marius Ghenea


Data publicării: 28/07/2011

“Antreprenor e cel care se uita la o problema, o vede ca oportunitate si apoi actionează asupra sa”, crede Marius Ghenea, unul dintre membrii primei generatii de antreprenori ai Romaniei post-decembriste. A intrat in afaceri in ’93, renuntand la cariera de inginer electronist angajat la stat, si de atunci rolul sau s-a schimbat treptat din simplu antreprenor in investitor si, in ultimii ani, in profesor de antreprenoriat.

Marius Ghenea vede creativitatea ca o variabila foarte delicata in domeniul sau de activitate. Daca este folosita in exces, poate impiedica dezvoltarea. Brainstorming-ul fara executie n-are nicio valoare, oricat de inovatoare sunt ideile care se nasc din el. Aflati de ce isi merita locul in juriul din emisiunea “Arena Leilor” si care sunt sfaturile pe care acesta ni le da pentru a ne folosi creativitatea “business-like”.

Il gasiti pe http://www.ghenea.ro/.

Mulţumim lui Radu Apetroaia şi lui Sergiu Bica pentru ajutorul tehnic oferit pentru acest interviu. Şi, bineînteles, mulţumim încă o dată echipei dragi de la Decat o Revista pentru implicarea şi ideile bune cu care au contribuit la toate materialele de la Lobul Creativ .