Mostră de carte: În rețea – „Ne aparține, doar câteodată”


Data publicării: 01/07/2014

carte citită și share-uită de Cora, spiriduș @ FFFF 

Lisa Gansky, autoarea cartii În rețea. De ce sharing-ul reprezintă viitorul afacerilor, a plecat de la premisa că societatea din ziua de azi a ajuns într-un punct în care consumerismul atinge cote maxime, iar povara și cheltuielile pe care le presupune regimul clasic de proprietate nu mai e avantajos.  De aici a sărit rapid la concluzia că „anumite lucruri sunt mai bune atunci când sunt împărtășite”. Pas cu pas, îți enumeră ingredientele unui sistem ”în rețea” de succes:

– obiecte ce pot fi utilizate în comun;

– utilizarea internetului și a rețelelor mobile de date de ultimă generație;

– ofertele, noutățile și recomandările sunt transmise în mare măsură din om în om, fapt augmentat de rețelele de socializare.

Teoria este cel mai bine înțeleasă prin practică, motiv pentru care Lisa oferă explicații flancate cu nenumărate exemple din care să îți tragi inspirația. Ce este nemaipomenit e faptul că o astfel de afacere reușește să le ofere clienților fix ceea ce le trebuie lor datorită informațiilor relevante culese despre fiecare individ în parte cu ajutorul rețelelor de comunicare socială. Atât aș putea spune din perspectiva unui client; cât despre cea business to business, abudența de parteneriate ce te-așteaptă ți se va părea amețitoare, savuroasă, delicioasă. Absolut meshy!

Pe lângă faptul că Lisa îți pune la îndemână partea teoretică, îți oferă și posibilitatea de a face parte din această comunitate, pe www.meshing.it. Acesta este site-ul creat tot de Lisa, în care îți pune la dispoziție partea practică a cărții ei: o rețea de afaceri bazate pe sharing. Spre exemplu, o afacere de acest gen este Kitchen in the Market – un spațiu comercial ce arată exact ca bucătăria unui restaurant, destinat însă tuturor celor ce au nevoie de un spațiu autorizat pentru a-și crea deliciile.

Dacă te-am făcut măcar puțin curios, aruncă un ochi pe pagina de web să vezi ce și cum. Dacă ești foarte curios și vrei să vezi cum stă treaba de fapt, să știi că găsești cartea și la noi în bibliotecă. Și, ca întotdeauna, te așteptăm cu drag!