Proiectul ecoRomânia

Proiectul ecoRomânia

Proiectul „Descoperă ecoRomânia” este o iniţiativă AER finanţată de către Romanian American Foundation (RAF) şi FPP, care presupune coordonarea şi dezvoltarea unor micro-regiuni specifice din țară, dotate cu avantaje naturale şi culturale remarcabile. Coordonate și integrate, aceste destinații pot oferi experienţe turistice cu un impact minim asupra mediului și se poate dezvolta o reţea de turism responsabil la nivel național, care să protejeze natura şi să ajute la dezvoltarea potenţialului microeconomic al tuturor zonelor implicate.

Destinaţiile de eco-turism care au participat în Policlinca de Marketing sunt:
Ţara Haţegului & Retezat
Eco Maramureş
Pădurea Craiului
Ţara Dornelor
Ţinutul Zimbrilor
Colinele Transilvaniei
Băile Tuşnad şi Împrejurimile

Dar aici nu vorbim doar de zone spectaculoase sau tradiţii ale României, ci şi de echipe formate din oameni care rămân în comunităţile lor şi pun umărul la o dezvoltare sănătoasă pentru „acasă”.

Împreună am reuşit să cartografiem ADN-ul (valorile şi universul) asociațiilor, audienţa lor, trenduri în turism şi eco-turism în România şi afară, modele de business durabile şi perspective de dezvoltare, dar şi un compendiu de bune practici, de la pasionați ai turismului alternativ din întreaga lume. Cele mai importante concluzii comune ţin însă de zona subtilă a lucrurilor, de un shift de mentalitate de la problemă la oportunitate, de la produse la poveşti, de la turist la călător și de la tradiţie la moştenire culturală.

În prezent derulăm un proiect editorial marca Think Outside the Box (TOtB) care-şi propune să scoată la iveală poveştile ţinuturilor româneşti şi ale oamenilor care le păstoresc. Ajută şi tu cu un share şi nu uita când pleci în concediu prin ţară să verifici dacă nu cumva se poate mai bine şi mai eco.

Iată o selecție de fotografii realizate de Claudiu Popescu în cele șapte locații: