Sesiuni online de biblioterapie pentru cititori


Data publicării: 30/04/2020

De la cititorii consacrați, care au transformat în obicei evadatul prin lectură, până la cei mai timizi, care au descoperit refugiul poveștilor odată cu izolarea. Pentru toți cei în care sclipește o urmă de curiozitate față de lumile ascunse între pagini, Alexandra Rusu – editor de carte la editura Nemira, și Cărturești au creat sesiunile de Biblioterapie – terapie prin lectură. 

E unul dintre evenimentele pe care le gândisem împreună cu Alexandra și prietenii de la Cărturești pentru Festivalul Superscrieri, dar care credem că a devenit cu atât mai relevant în perioada asta de reajustare emoțională și de redescoperire a lecturii prin care trecem mulți dintre noi. Pentru luna mai, am găsit o formulă de a muta sesiunile în online, pentru aceia care vor să se scufunde în lectură și să iasă mai ușori la suprafață.

CE PRESUPUNE BIBILOTERAPIA?
 
O conversație online cu Alexandra Rusu plecând de la un chestionar completat de doritori în prealabil, despre multe dintre lucrurile care stau între paginile cărților care ne plac: amintiri cu cărțile preferate, oamenii și locurile de care ne leagă, lumile pe care le descriu și în care ne transpunem. Fiecare discuție e unică, după nevoile și motivațiile participantului, dar toate se încheie cu o listă personalizată de mai bine de 10 volume alese de Alexandra și alte recomandări venite în urma discuției, menite să îți hrănească sufletul și mintea.

CUM MĂ ÎNSCRIU?

Pentru primii 10 care se înscriu în formularul de mai jos, prima sesiune de biblioterapie durează în jur de 30 de minute și este gratuită, urmând să primească un mail de la Alexandra, pentru a stabili o zi din luna mai pentru întâlnirea online și pentru a primi întrebările din chestionarul de lectură.

FORMULAR ÎNSCRIERE

 

Alexandra Rusu e editor de carte la editura Nemira. Cel mai recent proiectul al său, e-book-ul „Izolare”, este o antologie de texte scrise de autori români despre izolare, din interiorul ei. Cartea e disponibilă pentru pre-comandă pe site-ul editurii Nemira, iar toate încasările obţinute de pe urma vânzării vor fi donate integral campaniei împotriva COVID-19 a Asociaţiei Dăruiește Viață.

 

 

 


MULȚUMIM SUSȚINĂTORILOR EDIȚIEI #9 SUPERSCRIERI:

partener strategic: BRD – Groupe Societe Generale
parteneri de creștere: FAN Courier și Kaufland România
susținători premii de categorie: Medlife, ENEL, Romanian Business Leaders, ERSTE Asset Management
inițiator FFFF: Friends\TBWA
prieteni noi: Conan PR