Superjuriul (copie)

Nouă profesioniști cu experiență în jurnalism și comunicare vor forma juriul Superscrieri:

Vlad Mixich – preşedintele juriului

Vlad Mixich este jurnalist la HotNews.ro și corespondent al Deutsche Welle în România. Câteva dintre reportajele lui au fost publicate în volumul “Fanaticii – portretele a zece oameni cu vocație”, care a primit din partea editurii Humanitas “Premiul Milan Kundera.” Este Fellow al German Marshall Fund și al Carter Center din Statele Unite. Are o licență în Medicină și Psihoterapie de Familie. “Jurnalist am devenit din pasiune și îmi place să mă laud cu asta”, spune Vlad. “Pentru că nimic nu există înainte de a fi povestit.”  

 

 

Alexandra Bădiciou Matei

“În presă, de prin 2003. Cotidianul, Academia Caţavencu, Ziarul Financiar, Dilema Veche, IQads, Realitatea.NET, Voxpublica, Pandoras. Recitesc cu plăcere Seinfeld şi Star Trek. Sunt fan internet şi dependentă de Facebook. Ca toată lumea, deţin blog şi trăiesc pe twitter.”

 

 

 

 

Dan Duca

“Înainte de 1989, eram un fel de dizident. Aveam o plăcere nebună să toc ziarele cu poza Tovărăşului în ele. Nici nu aveam cum să-l ocolesc, era cam peste tot. În liceu, împreună cu trei prietene, am vrut să ne facem o revistă. Ar fi trebuit să se numească Umbrela, dar nu a apucat să fie desfăcută în faţa niciunei ploi. Eu m-am făcut jurnalist, una dintre ele s-a apucat de scris teatru, iar despre celelalte două am auzit ultima oară că şi-au construit o carieră solidă de soţii. Am terminat Facultatea de Jurnalistică din Sibiu, fiind după spusele unora, tocilarul perfect. Nici eu nu aş fi spus altceva despre mine în locul lor. Au urmat trei ani de presă în Sibiu, la Tribuna. În prima şi ultima zi am plecat cu lacrimi de acolo. Apoi m-am reinventat la Cotidianul. Din octombrie 2009, după şase campanii electorale petrecute în print, am trecut pe online. Tot pe Politic, la Realitatea.NET. Ce-i drept, câteodată noaptea mai visez că mai pun timbre, explicaţii foto şi selecturi într-o pagină.”

 

Larisa Ghiţulescu

Larisa Ghițulescu lucrează de 14 ani în mass-media și comunicare (televiziune, presa scrisă, consultanță business). În 1998, a urmat un program de fellowship pentru cunoașterea culturii și media japoneze, în Tokyo. În perioada cât a fost jurnalist de business – timp de nouă ani -, a creat primul proiect multi-media integrat al unui brand de print din România (2010); a relatat un eveniment internațional, de la Cannes, pe toate platformele media disponibile: print, online, radio, TV, social media. Și-a adus contribuția la organizarea primului summit al comunității de business din România (RBLS 2012). Tot în 2012, Larisa a însoțit o expediție organizată de un grup de alpiniști nemți în Himalaya (Nepal).

 

Lidia Bodea

Absolventă a Facultății de Litere, Universitatea Al. Ioan Cuza, Iași, master în stilistica și poetică, doctor în filologie. Redactor-șef, apoi director editorial al Editurii Polirom, Iași. Din 2005, director editorial, apoi director general al Editurii Humanitas, București. Semnează câteva traduceri din limba franceză, articole și cronici literare.

Poate şi datorită faptului că lucrează într-un univers al cărţilor, titlul ei preferat şi, în acelaşi timp fraza care o inspiră, este: “Nu sperați că veți scăpa de cărți!”

 

Mihnea Măruţă

Fost redactor-şef al ziarului Cotidianul, cel care a moderat prima dezbatere dintre Traian Băsescu şi Crin Antonescu, înaintea alegerilor prezidenţiale din 2009.

În prezent este redactor-şef la Adevărul. Îl mai găsiţi pe blog-ul www.mihneamaruta.ro.

 

 

 

 

Petrişor Obae

În presă de la începutul anilor 90. Radio Delta, Radio România Actualități, Mediafax, Capital, Capital Top 300 Cei mai bogați români, Evenimentul zilei.

A pornit proiectul Paginademedia.ro în octombrie 2008.

 

 

 

 

Teodor Tiţă

Jurnalist. A semnat pentru prima oară în Dilema. Apoi Curierul Naţional, Europa FM, BBC Romanian, Realitatea Media, Hotnews etc.  A colaborat de-a lungul vremii cu periodice  ca 22, Corso, Decât o Revistă. Îl puteţi urmări pe Twitter.

 

 

Vlad Petreanu

“Sunt jurnalist din 1990. Asta mi-am dorit să fac dintotdeauna şi fac asta (deja!) de peste 20 de ani – jurnalism, la ziare, la televiziuni, la radio, mai bine sau mai rău. M-a ferit Dumnezeu, dar şi educaţia de-acasă, să-mi ia celebritatea minţile. În televiziune, e o boală profesională comună. Ca jurnalist, prefer postura clasică, de observator, celei “moderne”, de vedetă. Sunt un demodat.“