Ediția a III-a, 2013 (copie)

UPDATE 16 octombrie 2013

În caz că mai treceți pe aici, să nu credeți că am fugit cu înscrierile. Juriul notează de zor, iar la sfârșitul lui octombrie vom avea și lista lucrărilor nominalizate. Deci mai poftiți pe aici, dacă sunteți curioși. Și, mai ales, iubitori de creative non-fiction.

 

UPDATE 2 octombrie 2013

Vineri, 4 octombrie este ziua specială pentru noi înscrieri la Superscrieri 2013. Împreună cu juriul, așteptăm noi lucrări în intervalul orar 00:00 – 00:00. Regulamentul este același.

UPDATE 2 octombrie 2013

Urmează o zi specială pentru noi înscrieri la Superscrieri. Fiți pe fază!

 

UPDATE 1 octombrie 2013

Înscrierile s-au încheiat. Urmează perioada de jurizare, cu care vă vom ține la curent.

Mulțumim tuturor participanților și vă dorim succes!

 

UPDATE 23 septembrie 2013

Ultima săptămâna de înscrieri vine și cu două vești bune: Moise Guran și Simona Tache sunt ultimii confirmați pentru juriul de anul acesta.

Avem 16 oameni de bine care așteaptă să vă jurizeze scrierile – dar vă mai așteaptă doar până 30 septembrie, când se închid înscrierile. Așa că superspor la cuvinte!

 

UPDATE 10 septembrie 2013

Începând de pe 10 septembrie, taxa de înscriere anunțată în regulament devine activă.

Valoarea ei este una minimă, de 10 lei, iar plata se face online, direct din formularul de înscriere pentru fiecare categorie. 
Îți reamintim că scopul acestei taxe este de a aduna o sumă pentru un nou Premiu special – Bursa pentru un tânăr jurnalist, în vederea realizării unui viitor super-material.

UPDATE 9 septembrie 2013

Participanții la concurs vor putea înscrie de acum maxim două lucrări pe categorie. Dacă înainte se putea înscrie o singură lucrare pe categorie, începând de astăzi Superscrieri le oferă mai multe șanse celor care cred în ceea ce scriu și o fac cu simț de răspundere.

 

UPDATE 2 septembrie 2013

Am lansat a treia ediție Premiile Superscrieri, non-ficțiuni care schimbă lumea. Nu numai că așteptăm cu drag înscrierile voastre, dar sperăm să dați de veste mai departe – mai ales dacă aveți prieteni care cred în puterea cuvintelor. Supersucces!

P.S. În prima săptămână de înscrieri – 2-9 septembrie – înscrierea este gratuită. Vezi secțiunea Regulament și premii.

 

Aici poți vedea numărătoarea inversă până la înscrieri, pe care am făcut-o alături de prieteni și susținători ai competiției – și de scrisul lor de mână. 🙂

Ne-am pregătit de concurs și pe video:

Credem că România are nevoie de poveşti puternice şi texte de calitate care: informează corect, emoționează, modifică percepţii şi stereotipuri, creează mişcări sociale în final, schimbă lumea în care trăim.

Prin această competiţie vrem să încurajăm în România tipul de scriitură care dă câştigătorii de premii Pulitzer. Premiile sunt deschise în mod democratic tuturor autorilor, consacraţi sau nu, din presă sau de pe platforme digitale, jurnalişti sau bloggeri, profesionişti sau amatori.

Declarații jurați ediții anterioare

“Cum anul acesta textele finaliste au avut valori mai apropiate decât în 2011, a fost dificilă stabilirea podiumului. Criteriile menționate în regulament sunt esențiale în procesul jurizării pentru că cele mai importante premii ale anului acordate în breasla jurnaliștilor trebuie să tindă spre o obiectivtate previzibilă, nu să depindă exclusiv de subiectivismul juraților. Eu sunt mândru că sunt jurnalist și prin urmare sunt mândru să fac parte din juriul Superscrieri. Marea plăcere a vieții mele e cititul. Și nu cunosc încă o metodă mai bună de a lua pulsul jurnalismului românesc decât a juriza pentru Superscrieri.“  Vlad Mixich

“Concursul ăsta e necesar din mai multe motive.

1. Îți arată și o față bună a jurnalismului, care începe să dispară tocmai pentru că nu mai crede nimeni în ea.

2. Sunt puține premii în jurnalism în România și acestea sunt dedicate drumurilor bătătorite deja. Superscrieri aduce un aer nou, premiază încercările și experimentele.

 3. Îi motivează pe cei care scriu să o facă în continuare, pentru că, uite, încă există interes. Merită să crească și să aibă o viață lungă.”, Alexandra Bădiciou Matei

Declarații câștigători ediții anterioare

“Superscrierile aduc ceea ce lipsea la noi: competiția. Nu mă număr printre „bocitoarele” presei românești: numărul înscrierilor de anul trecut și de anul acesta demonstrează că avem și cantitate, și calitate. Cred doar că mulți ziariști buni – îi includ aici și pe cei „refugiați” pe bloguri – se resemnează prea ușor și se pierd în mulțime. Concursul acesta îi arată și, în același timp, îi stimulează pe cei care vin din urmă. Oferă poate și niscaiva modele. 
Rezultatele de anul trecut se află la loc de cinste în CV-ul meu. Mă onorează faptul că oameni ale căror semnături le urmăresc de ani buni au considerat că articolele mele din 2011 sunt printre cele mai valoroase din „producția pe țară”. În seara galei de anul trecut am avut ocazia să întâlnesc mulți oameni faini, să ciocnim o bere, să vorbim despre meseria asta mișto. Pe plan personal, dar și profesional, întâlnirile astea înseamnă deja enorm pentru mine, îmi dau încredere. Iar în 2012 am continuat să scriu, inclusiv cu gândul la Superscrieri.”, Vlad Odobescu 

“Premiile Superscrieri sunt, după părerea mea, o gură de aer curat într-o lume în care scrisul și tot ceea ce se învârte în jurul său și-au pierdut din demnitate și justă apreciere. 
Premiul de anul trecut mi-a fost acordat pentru o cronică de film foarte dragă. 
A fost o confirmare a încrederii în ceea ce scriu, plus senzația că merită în continuare să spunem povești și să colorăm lumea prin cuvinte, chiar dacă… și chiar dacă…
Vă felicit pentru inițiativă și organizare iar Superscrierile să devină tradiție!”Manuela Zipisi