Noua generație – vloggerii și tinerii jurnaliști nominalizați la Superscrieri #10


Data publicării: 26/03/2021

Aceștia sunt tinerii storytelleri care ne-au câștigat încrederea la Superscrieri #10, la cele două premii speciale de susținere dedicate noilor generații de autori.

Le suntem recunoscători pentru felul în care transmit mai departe povești despre realitate care modelează percepții și comportamente, care inspiră schimbări și ne influențează viitorul ca societate.

Află câștigătorii finali pe 19 aprilie, la decernarea Premiilor Superscrieri #10, când premiem cel mai bun jurnalism și storytelling al anului 2020 în România, care va fi difuzată pe Facebook Fundația Friends For Friends și Europa FM.

Nominalizările la Premiul Special „Acti-vloggerul anului”

Vlad Petreanu este juratul dedicat acestui premiu, pe care l-am creat împreună cu Bitdefender. Iată care sunt acti-vloggerii care i-au câștigat încrederea la această ediție.

Vlad Petreanu: „Am urmărit cu multă atenție conținutul produs de vloggerii nominalizați. Pe unii îi știam, alții sunt noutăți (fericite) pentru mine. Toți sunt buni, toți filmează, montează și transmit bine ce vor să transmită.”

 

 

 

Alina Greavu / Aluziva
„M-am bucurat s-o revăd pe Aluziva în această listă. Empatică, discursivă, sinceră, se duce fără teamă, dar cu elocință, în teme sensibile, ca un fel de mamă-prietenă-soră mai mare care știe tot ce trebuie despre tot ce contează… la un moment dat.”

Alex Cozma / Atenție, cad mere!
„Mi-a plăcut producția vlogului Atenție cad mere, cât și realizatorul, care traduce în limbaj accesibil și popularizează subiecte grele.”

Achim Scarlat / Dezaburit
„Excelentă inițiativa lui (și a echipei sale) de explicare și demitizare a unor subiecte și controverse importante, într-o perioadă în care este nevoie acută de informații corecte și obiective.”

Eli Neicuț / Eli vorbește
„Lăudabil efort, minunată dedicare din partea lui Eli, de la Eli vorbește, pentru cauze sociale. Voluntariatul e factor coeziv în societate și e un semn de civilizație.”

Horia Sârghi / Zaiafet
„La Zaiafet am întâlnit un prezentator logic, argumentat, convingător și cu umor, profesorul de istorie (în unele episoade) pe care mulți și l-ar fi dorit.”

Ruxandra Gîdei / 4fără15
„Mi se pare îmbucurător și dătător de speranță că un vlog despre lecturi și literatură, precum 4 fără 15, are capacitatea de a strânge mii de vizualizări pe episod.”

 

Acest premiu special este co-creat de Fundația Friends For Friends împreună cu Bitdefender, ca un demers de încurajare a vocilor tinere din zona non-ficțiunii, care iau inițiativă în prezentarea unor situații/tematici cu rol educativ & inspirațional pentru comunitățile tinerilor.


Nominalizările la Premiul Special „Generația2020”

Prin această distincție vrem să recunoaștem și să încurajăm un jurnalist la început de carieră, care se remarcă prin talent și dedicație: fie c-a publicat deja un material curajos, de impact, sau are toate calitățile pentru un super jurnalist în devenire (perseverență, aplicare).

Alexa Bejinariu, VICE România

Alexandra Țipțer, Inclusiv

Bianca Albu, Buletin de București

Laura Popa, PressOne

colectivul GEN, revistă