Nominalizează la premiile onorifice Superscrieri #10


Data publicării: 09/02/2021

Încrederea poate deveni sinonimă cu recunoștința. Vrem să știm care sunt jurnaliștii, editorii, redacțiile sau poveștile care ți-au dat încredere în anul 2020.

Așadar, invităm atât cititorii, cât și pe cei implicați direct în crearea de povești despre realitate, să participe cu perspective din exterior și din interior și să nominalizeze la premiile onorifice ale ediției #10 Superscrieri.

Ne dorim să-i (re)descoperim pe cei care ne-au dat încredere că putem desluși mai bine fața lumii și care merită acum încrederea și recunoașterea noastră.

Ca o extindere a categoriilor de concurs, la această ediție vom acorda nouă premii onorifice, la care te invităm să faci nominalizări, până pe 5 martie 2021:

**PREMIU NOU**

Premiul onorific International impact

Încrederea poate deveni universală.

Prin acest premiu vrem să recunoaștem munca jurnaliștilor români în afara țării (colaborări transfrontaliere sau subiecte cu impact în internațional).

nominalizează aici la premiul onorific International impact


Premiul onorific Audio/Podcastul anului

Cele mai de încredere voci sunt cele care spun, nu doar vorbesc.

Prin această distincție premiem un material sau brand audio de non-ficțiune (emisiuni radio, episoade/serii de podcast) care s-a remarcat în 2020 prin felul în care a prezentat povești despre lumea în care trăim.

nominalizează aici la premiul onorific Audio/Podcastul anului


Premiul onorific Carte de non-ficțiune

Povești pe care le crezi tocmai pentru că nu sunt deloc povești.

Premiem o carte de non-ficțiune publicată de un autor român, la o editură din România, care are potențialul de a schimba percepții și atitudini asupra unui subiect de interes public.

nominalizează aici la premiul onorific Carte de non-ficțiune


Premiul onorific Redacția anului

Să câștigi încrederea e muncă de echipă.

Există redacții și redacții. Iar deasupra tuturor, există Redacții. Acest premiu onorific își propune să marcheze excelența susținută, la nivel de echipă redacțională, fiindcă prea adesea tindem să uităm că un Autor, de multe ori, nu ar putea progresa fără eforturile colegilor, fotoreporterilor și, mai ales, ale editorilor săi.

nominalizează aici la premiul onorific Redacția anului


Premiul onorific Presă locală

Cele mai credibile povești fac comunitățile mai puternice.

Prin această distincție vrem să recunoaștem publicațiile care se remarcă în presa locală. Pot fi inițiative, redacții sau materiale apărute în ultimul an, care au avut un impact sau duc o muncă susținută de a acoperi subiecte importante la nivel local.

nominalizează aici la premiul onorific Presă locală


Premiul onorific Editorul anului

Poveștile bune încep cu încrederea în cei care le veghează.

Intenționăm, cu această distincție, să recunoaștem valoarea unui mentor, a unui editor implicat care se remarcă și aduce valoare în realizarea unor materiale de non-ficțiune de impact.

nominalizează aici la premiul onorific Editorul anului


Premiul onorific „Watchdog” – câinele de pază al democrației

Ai încredere că neîncrederea poate scoate adevărul la suprafață.

Intenționăm, cu această distincție, să recunoaștem un jurnalist/o inițiativă care se remarcă prin consecvența depusă în punerea pe agenda publică a unui subiect de interes sau impactul produs în percepția societății.

nominalizează aici la premiul onorific „Watchdog” – câinele de pază al democrației


Premiul onorific Premiere (în presa cotidiană)

Și absolut primii, și absolut credibili.

Intenționăm, cu această distincție, să recunoaștem valoarea muncii de exclusivitate a unui jurnalist sau reporter pe teren care a dat primul o știre relevantă.

nominalizează aici la premiul onorific Premiere (în presa cotidiană)


Premiul onorific Revoluția cititorului

Povești care dau cititorilor încredere în ei înșiși.

Premiem un demers pornit de un cititor care a luat inițiativă în urma unui material jurnalistic și a contribuit el însuși la schimbarea în bine a unei povești. Pot fi orice fel de inițiative care contribuie la un impact pozitiv asupra unei comunități.

nominalizează aici la premiul onorific Revoluția cititorului

 

 

Le suntem recunoscători celor care ne ajută să ducem aceste vești mai departe: Pagina de Media, IQads, Cărturești, Humanitas, Publica și Books Express.