Zilele Superscrieri: în weekend-ul dinainte de Gală cititorii își întâlnesc autorii


Data publicării: 08/11/2017

WHY Zilele Superscrieri
[sau de ce ne-am înhămat la 3 zile de Superscrieri în 2017]

Pentru că jurnalismul se schimbă: nu mai există redacții clasice, ci din ce în ce mai multe inițiative colaborative. Pentru că publicul are un rol din ce în ce mai important în economia jurnalismului alternativ, iar publicațiile care își fac treaba bine au nevoie de crowdfunding, donații și formule de abonament. Pentru că în 7 ani de Superscrieri ne-am dat seama de importanța de a aduce împreună comunitatea de jurnaliști și de a face legături între aceștia și cititorii lor, ONG-uri sau companii care le pot susține viitorul.

INTRĂ AICI PENTRU PROGRAMUL DETALIAT

Zilele Superscrieri (18-19 noiembrie) completează Gala Premiilor Superscrieri 2017 (20 noiembrie) c-un program intensiv de weekend, adresat tuturor cititorilor de Superscrieri. Cei care vor să înțeleagă și să schimbe lumea în care trăiesc sunt invitați, timp de două zile, să cunoască o parte dintre autorii Superscrieri și să participe la workshop-urile, proiecțiile și talk-urile propuse de un număr de 20 de redacții, inițiative & ONG-uri de jurnalism din România. Invitații speciali ai acestui mini-congres de New Journalism care ne vor onora cu prezența la Zilele Superscrieri sunt Paul Steiger, fondator Pro Publica & multiplu câștigător al premiului Pulitzer, Natalia Antelava, fostă corespondentă BBB și fondatoare Coda Story și Jacqui Banaszynski, reporter cu 40 de ani experiență și câștigătoare a premiului Pulitzer.

Highlight-urile Zilelor Superscrieri sunt două mese rotunde pe tema schimbărilor de paradigmă care redefinesc frontierele dintre instituțiile de presă și public, în România și în lume. Masterclass-ul Superscrieri de sâmbătă seara (18 noiembrie) reunește trei dintre inițiativele de jurnalism care au schimbat peisajul presei independente de la noi și unul dintre cele mai importante ONG-uri care le-a sprijinit de la început. Cristian Lupșa – Decât o Revistă, Victor Ilie – Rise Project, Luiza Vasiliu – Casa Jurnalistului și Ioana Avădani – Centrul pentru Jurnalism Independent vor discuta împreună cu Vlad Tăușance despre relația dintre cetățean și media. Duminică seara (19 noiembrie), Zilele Superscrieri se încheie cu SuperZiceri: Pioneers, o discuție moderată de Cristian Lupșa, fondator Decât o Revistă și The Power of Storytelling, la care participă jurnaliștii străini Paul Steiger, Natalia Antelava și Jacqui Banaszynski.

Participă la Zilele Superscrieri: ProPublica, Coda Story, Balkan International Reporting Network (BIRN), Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI), Cercul de Donatori, The Power of Storytelling, Decât o Revistă, Scena9, Rise Project, Casa Jurnalistului, dela0.ro, Brrlog, Documentaria, Teleleu.eu, Recorder, Să fie lumină, Acasă: the film, One World România la Școală, Funky Citizens, Factual, Cărturești.

Expozițiile, întâlnirile și proiecțiile din cadrul Zilelor Superscrieri sunt cu intrare liberă, în limita locurilor disponibile, în afară de Masterclass și SuperZiceri, care sunt cu intrare 50 lei fiecare. Workshop-urile sunt cu înscriere în prealabil.

Zilele Superscrieri este hotspot cultural BRD – Groupe Société Générale.

 

Urmărește:
https://www.facebook.com/FundatiaFriendsForFriends/
www.ffff.ro