Susținători

Le supermulţumim prietenilor care susţin această iniţiativă şi sperăm ca pe parcurs lista să crească:

ediţie patronată de

BRD

Ne bucurăm să avem în premieră alături de Superscrieri un partener activ în investițiile în comunitate, în calitate de patron al acestei ediții.

sponsor principal

AVON

Avon pledează atât pentru frumuseţea exterioară, cât şi pentru cea interioară, ajutând femeile nu doar să arate bine, ci şi să se simtă bine. Cu o activitate de peste 15 ani în România, Avon s-a implicat în acţiuni filantropice, centrate cu predilecţie pe violenţa domestică şi împuternicirea femeilor. Ne bucurăm să îi avem printre susţinători pentru că nimic nu este mai important pentru jurnalism decât protejarea şi promovarea drepturilor egale. Împreună am realizat și programul Bursele Superscrieri/Avon, prin care am oferit finanțare pentru realizarea a trei materiale jurnalistice pe tema „violența domestică”.

sponsor de categorie

ORANGE

Orange este numele sub care creativitatea, îndrăzneala şi tehnologia se întâlnesc pentru a le oferi oportunitatea oamenilor să comunice aşa cum simt. Lider pe piata serviciilor de telecomunicaţii mobile din România, Orange este susținător de bază al Superscrierilor si, prin susținerea acestui gen de proiecte, Orange participă la un demers de încurajare a autorilor și de responsabilizare a cititorilor.

sponsor de categorie

FAN COURIER

FAN Courier este liderul serviciilor de curierat rapid din România. Le mulțumim pentru susținere și ne-ar plăcea ca scrierile bune, care pot influența în bine relațiile dintre oameni și perspectiva asupra lumii în care trăim, să ajungă la un public cât mai larg, cu aceeași rapiditate și seriozitate precum livrările lor.

sponsor de categorie

SPV

Suntem mândri să avem printre susținătorii acestei ediții și o societate de avocați, adică niște oameni care înțeleg ce înseamnă legitimitatea și adevărul poveștilor – ceea ce promovăm și noi prin Superscrieri.

FriendsTBWA

FriendsTBWA este nu numai nașul Fundației Friends For Friends, dar și susținătorul numărul 1 al ideilor și proiectelor Fundației, inclusiv al Premiilor Superscrieri.
Le mulțumim și de această dată pentru tot suportul material (atât financiar, cât și logistic) și pentru prietenia și răbdarea cu care ne ajută să creștem acest proiect la valoarea și amploarea pe care le merită.

Prieteni și parteneri media

Hot News este unul dintre cele mai vizitate site-uri de știri din România, atrăgând peste 2.000.000 de vizitatori unici lunar. Este un site generealist, abordând o gamă largă de subiecte de actualitate, de la economie și politică până la sport și tehnologie. Ne bucură mult colaborarea cu ei, deoarece pe platforma Hot News publică un număr însemnat de superjurnaliști, dintre care unii chiar fac parte din juriul Superscrieri.

Șapte Seri este primul ghid săptămânal de petrecere a timpului liber și de informație culturală din România. De la începuturile din 1998, ghidul a crescut, ajungând ca în noimebrie 2007 să fie publicat în București și în alte 11 orașe. De la viziunea inițială a unui ghid de petrecere a timpului, publicația s-a dezvoltat înglobând și articole de opinie de la diverși colaboratori. Le mulțumim pentru colaborare și pentru că promovează valorile pe care căutăm să le încurajăm prin premiile Superscrieri în paginile lor.

Adevărul este unul dintre cele mai importante cotidiene de pe piața românească actuală. Au demarat două campanii de încurajare a cititului, “100 de cărți pe care trebuie să le ai în bibliotecă” și „101 cărți de citit într-o viață”, oferind cărți împreună cu ziarul. Le mulțumim pentru susținerea lor și pentru că fac jurnalism de calitate.

Dilema Veche este o revistă săptămânală care abordează în principal teme sociale și culturale, fiind singura revistă săptămânală apărută după 1989 care pune în special accentul pe eseu, dezbaterea de idei și publicistica literară. Le mulțumim pentru susținerea îndelungată a premiilor Superscrieri și pentru conținutul de calitate pe care îl produc.

Foreign Policy este o publicație de știri fondată în 1970, axată în principal pe afaceri internațioanale, evenimente curente și politică internă și externă. Ediția în limba română apare din decembrie 2007, sub egida trustului Adevărul Holding. Sperăm ca prin eforturile noastre și a celorlalți susținători, precum și a jurnaliștilor pe care îi premiem, superscrierile să își dovedească capacitatea de a schimba lumea la fel de mult ca și tancurile, embargourile și crizele economice.

Institute, The Magazine este un titlu premium care vorbeste despre comunicare, nu doar despre marketing si advertising, ci si despre branding, design si cultura.

A pornit de la un concept dezvoltat pentru o audienta interesata de informatii din mai multe domenii, fiind sustinut de un design distinct.

Decât o revistă este publicație trimestială care își propune să reflecte și să explice, în cuvinte și imagini, ideile și obsesiile României de azi. Misiunea lor este să construiască povești care să stârnească, să edifice, să amuze, să creeze emoție. Decât o revistă este unul dintre cei mai importanți exponenți ai valorilor pe care le căutăm, le încurajăm și le premiăm în presa românească de azi.

RFI România este cea mai mare filială a postului public francez Radio France Internationale. Pe piața radio din România, RFI s-a remarcat prin profesionalismul jurnaliștilor săi, care identifică și dezbat evenimentele importante, atât interne cât și internaționale și au întotdeauna opinii argumentate care te pun pe gânduri. Le mulțumim pentru susținere și pentru presa de calitate pe care o fac.

RISE Project este o comunitate de jurnaliști, programatori și activiști care își propune să investigheze și să dezvăluie crima organizată și corupția care afectează România și țările din regiune. Rise Project nu este doar o platformă de publicare a investigațiilor, ci și un program de vizualizare a intereselor nevăzute din România. Prin expunerea grafică de persoane, afaceri, litigii și legături RISE Project scoate la lumină rețelele subterane. Le mulțumim pentru că, la fel ca noi încearcă să aducă o schimbare în bine în România.

Centrul pentru Jurnalism Independent este o organizatie non-guvernamentala, non-profit care actioneaza pentru profesionalizarea presei prin pastrarea standardelor jurnalistice si prin dezvoltarea unui mediu echilibrat, onest si responsabil in mass-media. Organizează cursuri, seminarii, dezbateri și mese rotunde pentru jurnaliștii care sperăm că vor redacta următoare Superscriere.

ActiveWatch – Agenția de Monitorizare a Presei a apărut în 1994 ca departament de monitorizare a presei în cadrul Aşezământului Cultural Academia Caţavencu. Din iulie 2006 ActiveWatch a devenit organizaţie de sine stătătoare, constituită legal ca asociaţie. În activitatea lor, cei de la ActiveWatch susțin politicile de bună guvernare și libertatea de exprimare, luptă împotriva discriminării și dezvoltă educația media. Le mulțumim pentru activitatea lor care vine pentru a pune bazele unei prese libere și de calitate, generatoare de Superscrieri.

Igloo Media este una dintre cele mai apreciate companii independente de pe piața editorială din România. Editează lunar publicația Igloo habitat & arhitectură. Deoarece în paginile ei, revista îmbină informațiile despre tendințe în arhitectura și desingn-ul modern cât și anchetele asupra subiectelor fierbinți ale spațiului urban, cititorii revistei nu sunt doar specialiști în arhitectură ci și cei interesați de cultura contemporană în sens larg.

RomâniaPozitivă.ro este o platformă de informație și educație pozitivă, cu peste 15.000 de exemple de bine despre România. Le mulțumim pentru că, la fel ca și noi, într-o țară în care majoritatea locuitorilor se complac în a se plânge și a fi critici, ei caută exemple de oameni care fac lucruri pozitive și îi promovează.

Veioza Arte este o televiziune on-line care documentează și arhivează arta și cultura independentă, underground și de avangardă din România. Prin documentarele și interviurile lor, Veioza Arte a devenit o arhivă deschisă a schimbărilor din istoria vie a artelor Românești. Le mulțumim pentru activitatea lor de a documenta și promova artiștii români contemporani, așa cum noi promovăm jurnaliștii.

Bookblog.ro este un blog cu și despre cărți, scris de o echipă de 12 oameni pasionați de literatură. Le mulțumim pentru că promovează cititul și cărțile bune, deoarece Superscrierile au nevoie de supercititori.

Super-susținători

Profilul iniţial de ştiinţe umaniste al Editurii Humanitas este astăzi mult extins, editura publicând în prezent atât literatură, filozofie, religie, ştiinţe sociale şi politice, istorie şi memorii, cât şi carte de ştiinţă, carte practică, albume de artă, carte pentru copii şi carte şcolară. Prietenia noastră cu această editură s-a născut din prietenia cu Lidia Bodea, Director General și membră a juriului la Superscrieri 2012 și ne dorim să creștem împreună cât mai multe povești de bine.

Relația noastră cu Editura Publica a evoluat frumos de la vecini la prieteni. Lucru care ne bucură nespus, mai ales că ne-au trimis în dar pentru Biblioteca FFFF cam toate titlurile publicate de editură. Faptul că Publica identifică și promoveazムacele căƒrți capabile sムproducムschimbare este despre aceeași putere a cuvintelor pe care încearcă să o scoată în față și Premiile Superscrieri. Ne-au susținut și anul trecut și o vor face și anul acesta, iar noi sperăm ca sloganul lor „Aduce idei” să funcționeze pentru cât mai mulți.

Ceaiuri extraordinare și o ceremonie contemporană a ceaiului.

Tea Forte este brandul care a oferit lumii, în 2003, piramidele de mătase ca o alternativă mai elegantă și mult mai practică a clasicelor pliculețe de ceai, iar de atunci continuă să surprindă prin calitatea și varietatea ceaiurilor și designul inovator al accesoriilor.
Tea Forte lucrează direct cu o serie de cultivatori de ceai pentru a obține acele arome diverse și subtile, ceea ce i-a adus brandului o selectie de ceaiuri multipremiate. Și pentru că și ei, ca și noi, sunt într-o continuă căutare a excelenței, ne sunt alături în acest proiect și vor sprijini concursul Superscrieri.

Suport logistic