Superscrieri 2.0

Când cumperi cartea Superscrieri 2.o, nu numai că 1. o să citești o antologie de texte foarte bune scrise în România în ultimii trei ani, dar 2. devii și parte din susținătorii Premiilor Superscrieri. (Toți banii pe care îi strângem din vânzarea de carte merg ca să creștem proiectul Superscrieri.)

Sau fă-o cadou și demonstrează-le prietenilor sau rudelor pesimiste că printre noi a crescut o nouă generație de jurnaliști pe care ne putem baza, interesați de adevăr și de realitatea noastră.

CUMPĂRĂ SUPERSCRIERI 2.0 AICI 

Povestea din spatele SUPERSCRIERI 2.0

La fel ca Superscrieri: Drumul generației noastre, volumul Superscrieri 2.0, publicat de Black Button Books, reunește în paginile sale 23 de materiale cîștigătoare ale celor mai importante premii Superscrieri între 2015 și 2017. O radiografie nonficțională a tensiunilor care au traversat societatea românească recentă, atent documentate de 30 de jurnalişti care investighează sistemul medical, cel judiciar, corupția la nivel înalt.

Superscrierile care urmează te vor emoționa chiar dacă nu-ți mai permiți emoții. Vei păși în lumi noi, insolite. Ce se întîmplă după acel colț al blocului dincolo de care nu te-ai uitat niciodată? Ce gîndesc acum cei ale căror gînduri nu interesau în copilărie pe nimeni? La ce zboară mintea politicianului după ce se sting reflectoarele talk show-ului? Ce emoții și cuvinte țîșnesc dincolo de ușile spitalului pe lîngă care treci zilnic cu autobuzul? Cum arată lumea din spatele acronimelor prezente în viața ta? Unele din răspunsuri te vor chirci de furie. În cazul cîtorva superscrieri, mintea ți se va rostogoli fascinată, ca la un scenariu de film captivant. Vei zîmbi. Vei strînge din pumni. Îți vei mușca buza de sus, te vei pomeni rostind aceeași frază ca și persoana intervievată, vei începe să înjuri sau să rîzi în hohote, vei închide ochii din loc în loc, dar vei continua să citești. Nu știu – și n-are nimeni cum să știe – care superscriere îți va mîngîia sufletul în care fel. Nu reacționăm toți identic, dar vei trece prin tot caleidoscopul emoțiilor.

– fragment din prefața cărții, scrisă de sociologul Barbu Mateescu. Citește-o pe toată în Dilema Veche.

Am lansat cartea la Zilele Superscrieri 2018, printr-un eveniment-experință gândit de laboratul Citit În, unde primii cititori ai cărții au avut ocazia să experimenteze senzorial tensiunile descrise între paginile cărții.

Autorii din Cartea Superscrieri 2.0: 

Ana Maria Ciobanu
Andreea Giuclea
Cristian Lupșa
Oana Sandu
Irina Tacu
Sorina Vasile
Andrada Fiscutean
Georgiana Ilie
Mihai Munteanu
Ana Poenariu
Ovidiu Vanghele
Paul Radu
Ștefan Mako
Victor Ilie
Ana Poenariu
Romana Puiuleț
Valentin Șchiopu
Emilia Șercan
Matei Bărbulescu
Luiza Vasiliu
Andrei Luca Popescu
Vlad Andriescu
Ovidiu Tiță
Andreea Pocotilă
Cătălin Tolontan
Răzvan Luțac
Mirela Neag
Ioana Cîrlig
Ioana Moldovan
Alex Nedea
Andrei Ciurcanu

Design: Radu Manelici

Cartea Superscrieri 2.0 este un proiect al Fundației Friends For Friends, împreună cu BRD – Groupe Société Générale. Este disponibilă în rețeaua de librării Cărturești și online, iar încasările de pe urma vânzării vor merge către proiectul Superscrieri.