Cum ne-am antrenat în prima săptămână de Creative Fitness Studio


Data publicării: 30/03/2012

După prima săptămână de Creative Fitness Studio mușchiul creativ și-a făcut încălzirea și abia așteaptă noi motive să se “încordeze”.

Marţi ne-am jucat cu superputerile Copilului, care ne-au ajutat să facem o analiză creativă și să generăm concepte pentru rezolvarea problemelor despre care am descoperit împreună că ne frământă cel mai mult: “nu am timp”, “nu reușesc să-mi capacitez colegii”, “mă blochez/ mă cenzurez”.

Ca să vă dăm un exemplu, prin imaginaţia noastră (de copii) și puterea întrebărilor “De ce?” și “Cum ar fi dacă?”, la un moment dat ne-am trezit jucându-ne într-o zonă în care problema “nu am timp” nu ne mai domina. Devenise un iepure, iar soluţia era foarte simplă: trebuie să ne mișcăm mai repede pentru a-l prinde. 🙂

Si se pare că a funcţionat, pentru că numaidecât s-a făcut joi și ne-am reîntâlnit mai relaxaţi, gata pentru seara inspiraţională. Invitatul nostru, Cosmin Alexandru, a făcut schimb de idei cu noi – am și notat câteva, în caietele noastre speciale de la Colour:

–          “Cele mai mari prostii le-am făcut singur; cele mai bune lucruri le-am facut împreună cu alţii.“

–          “Creativitate constructivă: eu am o idee, tu ai o idee, ne-o spunem și astfel plecăm fiecare cu două idei.”

–          O idee care ne-a plăcut, despre ascultare: ascultarea combativă – cea pe care o avem din educaţie (preferi să taci, că oricum greșești, ești taxat de profesor, etc.) și ascultarea constructivă – când te concentrezi pe ceea ce ai de învăţat dintr-o conversaţie, pe ceea ce crezi că este mai interesant).

In linii foarte mari și întrerupte, cam așa ne-am făcut prima sesiune de antrenamente. Dacă vreţi să bagaţi și voi niște Creative Fitness, încă vă puteţi înscrie – antrenorii noștri foarte simpatici, Vlad și Sandra, abia așteaptă s­ă vă “refresh-uiască”. 🙂

Alături de ei va fi și Tudor Chirilă, joi, 5 aprilie, să vă antreneze pe tema “Rolul pasiunii în resuscitarea creativității”.

Mulţumim ffffrumos Cosmin Alexandru, Sandra Ghiţescu, Vlad Ioan Tăușance, Colour și, desigur, tutor celor care au venit și cred în puterea mușchiului creativ!