5 finaliști, 1 bursier: Bursa Superscrieri/George Poqe Popescu


Data publicării: 01/10/2019

Ne bucurăm să anunțăm finaliștii acestui nou program: cei 5 tineri fotografi care vor beneficia de Seminarii Superscrieri – alături de mentorii Andrei Pungovschi și Ștefan Mako – și, dintre ei, bursierul care va intra în programul intensiv de mentorat, pentru realizarea și publicarea primului story documentar.

TINERI FOTOGRAFI FINALIȘTI & BURSIERUL

Irisz Kovacs – bursieră
⭐ Ina Alice Dănilă
⭐ Matei Bumbuț
⭐ Oana Iulia Brîndușe
⭐ Zsuzsanna Fodor

Juriul care a evaluat cele 70 de aplicații primite: Andrei Pungovschi, Adina Popescu, Bogdan Dincă, Ioana Moldovan și Ștefan Mako.

„Nu-mi amintesc vreun concurs sau bursă în România, pe fotografie documentară sau fotojurnalism, care să fi avut un număr atât de mare de înscrieri. Cel puțin 70 de tineri au aplicat la bursa George Popescu Poqe, o dovadă că următoarea generație de fotografi este mult mai vie decât a noastră și un antidot la apatia generalizată din breaslă.” (Andrei Pungovschi)

——-

Am lansat în această vară Bursa Superscrieri/George Poqe Popescu pentru fotojurnalism prin care ne dorim să oferim susținere financiară, logistică și editorială unui fotograf din noile generații de talente, în vederea realizării și publicării primului său story documentar.

Bursa se acordă în memoria fotojurnalistului George Popescu (Poqe), cu sprijinul familiei și al prietenilor, și se desfășoară sub umbrela Superscrieri.

Programul constă în acordarea unei burse în valoare de 1.500 euro suport logistic și editorial, prin mentorat intensiv alături de fotojurnalistul Andrei Pungovschi (Documentaria.ro) și de reporterul Ștefan Mako (Inclusiv.ro) + oportunitatea de publicare și promovare a proiectului final pe platforme jurnalistice consacrate.