Am vernisat Biblioteca


Data publicării: 16/12/2010

Luni, 13 decembrie 2010, în spațiul Caffffe Creativa s-au întâlnit bloggeri, prieteni și susținători ai Fundației Friends for Friends (FFFF). Prilejul a fost vernisarea primei biblioteci de comunicare deschisă, Biblioteca FFFF.

Biblioteca FFFF este un proiect inițiat de Fundația Friends for Friends în 2009, din dorința de a facilita accesul la informație și la cunoaștere tuturor celor care cred în puterea învățării continue. Până în prezent, rafturile bibliotecii găzduiesc peste 850 de titluri din domenii diverse, de la design și marketing, la psihologie, sociologie și economia cunoașterii. Aproximativ 400 de cărți din întreaga listă reprezintă apariții și achiziții recente.

Cei prezenți la evenimentul din seara de luni au putut răsfoi în voie cărțile din bibliotecă, precum și cele 2 eBook readere adăugate de curând opțiunilor de readership ale bibliotecii. În plus, pe un perete special amenajat, invitații au împărtășit dorința lor de carte: titluri pe care și-ar dori să le găsească în curând în rafturile primei biblioteci de comunicare deschisă. Până în martie 2011, Biblioteca FFFF va împlini aceste dorințe, achiziționând cărțile recomandate.

Psihoterapeutul Mugur Ciumăgeanu, invitat special al Fundației Friends for Friends a salutat inițiativa unui astfel de proiect, susținând că este „un spațiu al memoriei, o adevărată gimnastică pentru hipocamp”. Toți cei care doresc să-și antreneze memoria de lungă durată pot deveni abonați ai Bibliotecii FFFF, demers pentru care nu este nevoie să achite nicio taxă, ci doar să doneze o carte. Printre cei care au susținut proiectul, prin donații de carte, se numără Cristian Manafu, Editura Publica, Civika, Okian, Buybooks și British Council.

Peretele pentru dorințe de carte rămâne deschis tuturor celor care doresc să recomande un titlu, fie că vor vizita biblioteca personal sau virtual, la http://biblioteca.ffff.ro/.