Dragi colegi de la Fundația Familia Voiculescu


Data publicării: 26/09/2014

 

Noi suntem Fundația Friends For Friends și considerăm necesar să vă aducem la cunoștință următoarea situație:

Astăzi, 26 septembrie 2014, am aflat despre noul concurs lansat de către Fundația pe care o reprezentați.

Logo-ul acestui concurs,“Libertatea presei pentru curaj”, este aproape identic cu cel al competiției lansate de noi în anul 2011.

Este vorba despre “Premiile Superscrieri, non-ficțiuni care schimbă lumea”, un proiect care premiază jurnalismul narativ și scrierea creativă. Încă din 2013, această competiție folosește elemente de identitate extrem de similare cu ceea ce dumneavoastră ați început să folosiți acum.

Veți găsi referințe la acest fapt în toate comunicările oficiale de pe site-ul Fundației -€“ www.ffff.ro/superscrieri, pe canalele de social media și în toate mass media, de aproape 2 ani. Totodată, vă atașăm câteva materiale care să vă ajute să vă faceți o idee mai clară.

Este foarte posibil să nu aveți cunoștință de acest lucru, de aceea vă rugăm să luați în considerare cât mai urgent o poziție, fiindcă gestul de a prelua identitatea preexistentă a unui proiect similar, în relativ același domeniu, poate fi considerat plagiat (vezi și reacții în social media apărute astăzi, pe care nu le-am inițiat în vreun fel). Ele aparțin unor oameni care cunosc proiectul nostru din trecut (și, cărora, adăugăm, am încercat să nu le dăm curs, fiindcă știm că în munca de creație, uneori, poți “pică pe aceeași idee”).

 

Așteptăm răspunsul dumneavoastră până marți, 30 septembrie – un termen pe care îl considerăm suficient pentru a înțelege poziția dumneavoastră față de cele de mai sus.

 

Cu mulțumiri,

Beatrice Weber

 președinte executiv FFFF

 

P.S. Felicitări pentru inițiativă. Apreciem faptul că ne intersectăm la susținerea autorilor de non-ficțiune și a jurnalismului narativ și sperăm că, dacă vreodată veți găsi oportun, să putem colabora pentru a sprijini această greu-încercată meserie.