Exclusiv pentru inovatori – The Hub Bucharest


Data publicării: 03/07/2012

Ai o problemă de rezolvat. Trebuie să vii cu o idee. Ai până luna viitoare să concepi un plan de business. Stai prin parcuri și scrii chircit ideile pe genunchi, mai bei ceva într-o cafenea și poate până săptămâna viitoare o scoți la capăt. Totuși, parcă ai schimba peisajul un pic, parcă ai nevoie de un pic de feedback înainte să prezinți ideea unor oameni cu titluri ca CEO sau CFO. Perfect.

Din seria “Tools for Innovators”, tocmai scos din cutie, am dat de “The HUB Bucharest”, un spațiu de colaborare conceput pentru inovatorii care acceptă provocările economice, sociale și ecologice ale zilelor noastre și încearcă să le rezolve prin proiecte și modele de afaceri cu impact social pozitiv. La doi pași de Centrul Vechi, e alternativa locurilor publice, numai că mult mai bună. Ai nevoie să dai un telefon și nu prea îți place să te audă ceilalți? E un loc special pentru asta în cei aproape 300 m pătrați. Lucrezi de 5 ore la același lucru și nici nu ți-ai dat seama cât de foame îți era. Oricum n-ai timp să te duci să-ți iei un sandwich. Stai liniștit, e și o bucătărie.

Mai important nu e spațiul sau locația, nici măcar faptul că are bucătărie, ci oamenii. Este un loc unde ideile n-au scăpare. Ți se dă o părere sinceră întotdeauna de la cineva care mai lucrează acolo. Este un spațiu deschis, așa că domeniile se întrepătrund și nici nu îți dai seama că la un moment dat ți-ai găsit inspirația dintr-o conversație la o gură de cafea despre coloanele dorice din Antichitate (am aflat de curând ca termenii doric, ionic și corintic își au rădăcina în zonele Greciei Antice unde s-a născut fiecare).

Rețeaua de HUB-uri e imensă, găsești concentrări de inovatori și potențiali parteneri de brainstorming peste tot în lume. E un prim pas către comunități tot mai strânse de oameni care vor să schimbe ceva și nu putem decât să ne bucurăm pentru București și pentru IDEAliștii din burta lui.

În cazul în care sunteți curioși din fire, explorați aici și aici.

Și din categoria creativitate practică, acesta e filmulețul lor de promovare.
Inspirație plăcută!