Masterclass Superscrieri Constanța: Dragoș Stanca, despre importanța presei locale


Data publicării: 14/03/2022
Superscrieri vine la Constanța împreună cu Dragoș Stanca, să cunoască jurnaliștii locali, studenții și profesorii de la Jurnalism.

Tema ediției Superscrieri #11 este „presa locală”. Așa că, pe lângă noua categorie principală pe care o avem în concurs dedicată presei locale, ne-am propus ca Superscrieri să ajungă, în premieră, în câteva orașe din țară, unde să susținem un eveniment de o zi dedicat presei locale și importanței acesteia în ecosistemul jurnalismului din România.

Pe 25 martie, ne vedem la Constanța cu Dragoș Stanca de la Think Digital, la o discuție moderată de Vlad Tăușance.

Locație: Specializarea Jurnalism – Facultatea de Litere din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța, Sala Senatului – Campus Corp A, etaj 1,  Aleea Universității nr 1.

REZERVĂ UN LOC AICI.
DE REȚINUT: locurile sunt foarte limitate și dedicate jurnaliștilor locali, studenților și profesorilor de la Jurnalism.

Dragoș Stanca este antreprenor tech și investitor cu expertiză în media și transformare digitală. Din 2018, este președintele BRAT – Biroul Român de Audit Transmedia. Investitor și acționar majoritar al rețelei media și agenției Thinkdigital (activă în Europa de Est și Sud) și fondator al UPGRADE 100 -> platformă hybrid media, b2b networking și evenimente dedicate impactului tehnologiei în business și societate, dezvoltată în jurul fostului festival regional iCEE.fest.

A renunțat la jurnalism și s-a specializat apoi ca manager de operațiuni media [conducând, înainte de antreprenoriat, companii ori divizii transmedia (print-online-radio-tv) din două foste mari grupuri de presă locale: MediaPro și Realitatea–Catavencu -> între 2004 și 2010].

Vlad Tăușance este manager de dezvoltare și designer de programe la Fundația Friends For Friends.

Programul zilei:

10:00 – 12:20 – proiecția filmului „Spotlight”*

12:20 – 12:40 – pauză de cafea

12:45 – 14:00 – Masterclass Superscrieri cu Dragoș Stanca, moderat de Vlad Tăușance, despre importanța presei locale

14:00 – 14:30 – sfârșitul evenimentului

* Filmul „Spotlight” a fost premiat cu 2 Premii Oscar (și alte 4 nominalizări) în 2016 și are la bază investigația condusă de Walter Robinson, care va fi invitatul nostru special la evenimentele de la București: Ziua Superscrieri (15 mai) & Gala Premiilor Superscrieri (16 mai). Ne dorim să pornim discuția de la acest film, care este un exemplu pentru forța pe care o poate avea o publicație locală.

Le mulțumim partenerilor noștri:

FAN Courier și Kaufland România, partenerii de creștere ai acestei ediții Superscrieri

Specializarea Jurnalism – Facultatea de Litere din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța, care ne susțin cu locația & logistica evenimentului.

Te invităm să afli aici mai multe despre ediția curentă Superscrieri.