Masterclass Superscrieri IAȘI: Alex Nedea, despre importanța presei locale


Data publicării: 01/03/2022
Superscrieri vine la Iași împreună cu Alex Nedea (Recorder), să cunoască jurnaliștii locali, studenții și profesorii de la Jurnalism.

Tema ediției Superscrieri #11 este „presa locală”. Așa că, pe lângă noua categorie principală pe care o avem în concurs dedicată presei locale, ne-am propus ca Superscrieri să ajungă, în premieră, în câteva orașe din țară, unde să susținem un eveniment de o zi dedicat presei locale și importanței acesteia în ecosistemul jurnalismului din România.

Pe 16 martie, ne vedem la Iași cu Alex Nedea de la Recorder, la o discuție moderată de jurnalista Irina Păcurariu.

Locație: Facultatea de Litere din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași / amfiteatrul III.10, corpul A, etajul 2.

REZERVĂ UN LOC AICI.
DE REȚINUT: locurile sunt foarte limitate și dedicate jurnaliștilor locali, studenților și profesorilor de la Jurnalism.

Programul zilei:

10:00 – 12:20 – proiecția filmului „Spotlight”*

12:20 – 12:40 – pauză de cafea

12:45 – 14:00 – Masterclass Superscrieri cu Alex Nedea, moderat de Irina Păcurariu, despre meseria de jurnalist și importanța presei locale

14:00 – 14:30 – sfârșitul evenimentului

* Filmul „Spotlight” a fost premiat cu 2 Premii Oscar (și alte 4 nominalizări) în 2016 și are la bază investigația condusă de Walter Robinson, care va fi invitatul nostru special la evenimentele de la București: Ziua Superscrieri (15 mai) & Gala Premiilor Superscrieri (16 mai). Ne dorim să pornim discuția de la acest film, care este un exemplu pentru forța pe care o poate avea o publicație locală.

Evenimentul se va desfășura cu respectarea tuturor normelor în vigoare.

Le mulțumim partenerilor noștri:

FAN Courier și Kaufland România, partenerii de creștere ai acestei ediții Superscrieri

Facultatea de Litere din cadrul Universității din Iași, care ne susțin cu locația & logistica evenimentului.

Acaju, prietenii locali care se vor ocupa de pauza de cafea.

Te invităm să afli aici mai multe despre ediția curentă Superscrieri.