Superscrieri
Despre ediția #12
Despre Superscrieri
Superscrieri a pornit în 2011 ca un concurs de jurnalism narativ și a devenit, în timp, un întreg ecosistem de proiecte care promoveză adevărul prin povestiri excepționale, realizate în principal de autori din presa de calitate din România.
Superscrieri e tributul pe care din 2011 încoace îl aducem acestor autori care, prin forța poveștilor lor, prin originalitate, onestitate și curaj încă ne relevă realitatea care contează, ne arată cum stau de fapt lucrurile, ne scapă de prejudecăți și stereotipii, ne emoționează, ne îmbogățesc, ne ajută să luăm decizii mai bune și să punem viitorul în noi și noi perspective.
Din aceste povestiri am aflat, în ultimii ani, de neajunsurile sistemului de sănătate, de cât de greu ne va fi la următorul cutremur, de fabricile de diplome, de abuzurile asupra pădurilor, din lumea politică sau din biserică.
Despre ultima ediție încheiată, Superscrieri #12
Urmărește discuția de la Ziua Superscrieri, despre riscurile jurnalismului de investigație.
Vezi CÂȘTIGĂTORII ediției, anunțați în cadrul Galei Premiilor Superscrieri, 17 mai.
Vezi nominalizările ediției.
—-
TEMA EDIȚIEI: NOUA/NOILE GENERAȚII.
NOUTĂȚILE EDIȚIEI
CATEGORIE NOUĂ DE CONCURS: „Civic Influencers”
Credem că e important să ne îndreptăm către zona platformelor online, în care de multe ori informația se propagă de la cei care creează diverse forme de conținut. Ne dorim să-i descoperim și încurajăm pe acei creatorii de conținut în spirit civic sau social.
MEMBRI NOI AI JURIULUI
Suntem onorați să îi avem alături pentru prima oară pe:
- Tudor Mușat, Codruța Simina, Daniel Condurache, Cristian Leonte
- Alex Gâlmeanu și Ileana Szasz pentru jurizarea categoriei Fotojurnalism
- Cosmin Pojoranu și Monica Jitariuc pentru jurizarea categoriei Civic Influencers
- Andrei Ciurcanu pentru jurizarea premiului special „Animal Welfare în România”
Vezi mai multe detalii despre ediție și înscrieri pe pagina ediției #12.

Susținători Ediția #11
Proiecte asociate Superscrieri
Bursele Superscrieri pentru tineri jurnaliști din presa locală
Ne dorim să încurajăm includerea și/sau profesionalizarea de tineri jurnaliști în echipele redacțiilor locale. Împreună cu Ambasada Țărilor de Jos în România lansăm acest program pentru tinerii din echipele redacțiilor locale.
Programul constă în:
– oferirea a 2 burse X 9.300 lei pentru susținerea tinerilor din cadrul redacțiilor locale în realizarea unor materiale/serii documentate în profunzime pe subiecte de interes public, local sau național
– suport editorial printr-un program de mentorat alături de reprezentanți ai două dintre cele mai de impact redacții independente de investigații: Recorder (Cristian Delcea) și RISE Project (Ana Poenariu)
– decontarea cheltuielilor aferente muncii de documentare
mai multe detaliiBursa Superscrieri/Poqe pentru fotojurnalism
Seria de fotografii publicată cu ajutorul BURSEI SUPERSCRIERI/POQE:
BRĂȚARA DE AUR, de Andreea Harabagiu (Scena9)
Ne bucurăm că am publicat materialul realizat de Andreea Harabagiu, câștigătoarea Bursei Superscrieri/Poqe pentru fotojurnalism și că am dus mai departe spiritul lui Poqe.
Andreea a fost mentorată în documentarea și realizarea acestui proiect de Ioana Moldovan și Lina Vdovîi. Le suntem tuturor recunoscători pentru răbdarea ca acest proiect să se desfășoare în ritmul lui organic, pentru ca totul să se așeze cât mai potrivit.